Καραγκούνης: Εθνικός στόχος η μείωση του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2%

Στα περί μείωσης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα επιμένει η ΝΔ παρά τις αντίθετες προειδοποιήσεις από τις Βρυξέλλες.

«Ο στόχος της μείωσης του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 2% για εμένα είναι εθνικός στόχος, που πρέπει να υπηρετηθεί και να υποστηριχθεί από όλα τα κόμματα», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουμε στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος που μεταφράζεται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να εξοικονομούμε κάθε χρόνο […] αυτό είναι ένα μνημόνιο κάθε χρόνο, δεν μπορεί λοιπόν η οικονομία μας να συνεχίσει να έχει ένα μνημόνιο κάθε χρόνο […]

Είναι εθνικός στόχος και θέλει πραγματικά τη σύμπνοια και υποστήριξη όλων των κομμάτων να πέσει αυτός ο στόχος στο 2%, να εξοικονομήσουμε δηλαδή γύρω στα 4-4,5 % ώστε να ελαφρύνουμε και τη μεσαία τάξη, αλλά και συνολικά τους πολίτες, διότι αυτή η οικονομική πολιτική δεν οδηγεί πουθενά, συνεχώς θα γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας, οι κατασχέσεις θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο», εξήγησε ο κ. Καραγκούνης.

Σε ό,τι αφορά το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εθνικών εκλογών ο βουλευτής επισήμανε: «Το στοίχημα είναι ένα και μοναδικό.

Στο γενικό περίγραμμά του είναι να αλλάξει σελίδα η χώρα, όχι μόνο πολιτικά, να αλλάξει σελίδα συνολικά σε όλους τους τομείς.
Πρώτα από όλα στην οικονομία -εκεί πάντα είναι το μεγάλο ζήτημα για κάθε κυβέρνηση, για κάθε χώρα και ειδικά για τη δική μας χώρα, που έχει βιώσει όσα έχει βιώσει τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Αλλά και για τους άλλους τομείς θα αλλάξει σελίδα, σε πολύ σημαντικούς τομείς επίσης, που υπέστησαν διάφορα προβλήματα μεγάλα, όπως είναι ο τομέας της Υγείας, της Παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας, των εθνικών θεμάτων».

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης εκτίμησε πως η ΝΔ θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.