ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: “Έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει η δίκη της Χρυσής Αυγής”

“Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια κοντά, αυτή η δίκη θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει”, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

“Είναι και θέμα ουσίας και δημοκρατίας και κοινοβουλευτισμού, διότι κατηγορείται το τρίτο κόμμα της Βουλής ως εγκληματική οργάνωση”, εξήγησε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε: “Εδώ έπρεπε να τρέξει πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και όσες φορές έχουμε αναφερθεί στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, δεν έχουμε πάρει πειστική απάντηση. Αν το ζήτημα είναι τεχνικό -διότι μας λένε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις επειδή δεν υπάρχουν δικαστικές αίθουσες- τότε θα ρωτήσω ποια δικαστική δομή έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια, ώστε να διευκολύνει τέτοιες υποθέσεις και κυρίως αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση”.

“Πέρα από τις όποιες καθυστερήσεις εδώ υπάρχει ένα ζήτημα ουσίας: Δεν προχωράει αυτή η δίκη η οποία έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί και αν είναι τεχνικό το ζήτημα η ευθύνη βαραίνει απόλυτα αυτή την κυβέρνηση, διότι δεν έχει διευκολύνει παντοιοτρόπως, ώστε να προχωρήσει η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης. Πάντα σε τέτοιες δίκες, με πολλούς μάρτυρες, υπάρχει ένας τεράστιος δικονομικός φόρτος που πρέπει να βγει εις πέρας, όμως έχουν περάσει τέσσερα χρόνια”, επισήμανε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης που ξεκίνησε από την Ολομέλεια της Βουλής παρατήρησε: “Μια συνταγματική αναθεώρηση για να ολοκληρωθεί χρειάζεται απαραιτήτως κάποια στοιχεία να ενυπάρχουν και πρώτα από όλα να στηρίζεται σε μία ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων. Δεύτερον χρειάζεται χρόνος ώστε μία τέτοια κορυφαία διαδικασία να καταλήξει στις μεγαλύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές συναινέσεις μέσα από διάλογο. Δεν γίνεται όπως το κάνει σήμερα η κυβέρνηση, δεν είναι καμία fast track διαδικασία. Θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στις 15 Ιανουαρίου του 2019. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εισηγηθεί την αναθεώρηση 21 άρθρων. Εμείς στη ΝΔ έχουμε ήδη πει για τουλάχιστον 57 άρθρα που πρέπει να αναθεωρηθούν και προτείναμε να αποφασίσει αυτή η βουλή που είναι η προτείνουσα να καθορίσει ως αναθεωρητέα όλα τα άρθρα που προτείνουν τα κόμματα και μετά τις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιες αλλαγές και προς ποια κατεύθυνση θέλει να γίνουν”.

Σχετικά με την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ο κ. Καραγκούνης σχολίασε: “Η δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται και δεν ποδηγετείται. Πρέπει η κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση”

 

 

Διαβάστε επίσης