Εξετάζονται προνόμια για εμβολιασμένους στα μέσα μεταφοράς

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελετάει κίνητρα και σχεδιάζει να επαναφέρει τα εκπτωτικά προγράμματα

Στον προγραμματισμό του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να διευκολύνει με όλους τους τρόπους τις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο αναφέρθηκε ο υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του.

Την επαναφορά των εκπτωτικών προγραμμάτων που ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους μηνιαίων, 2μηνιαίων και 6μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ως κίνητρο για τους εμβολιασμένους πολίτες, σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Σκεφτόμαστε στο υπουργείο, γιατί βλέπουμε και την έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα, να αυξήσουμε τα rapid tests, να είμαστε πολύ πιο επιμελείς στους καθαρισμούς που γίνονται και επίσης να κινητροδοτήσουμε τους επιβάτες να εμβολιαστούν» ανέφερε ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 την Πέμπτη.

Ερωτηθείς με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα για εμβολιασμό, είπε ότι στην Αθήνα τα 2/3 των χρηστών μέσων μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιούν μηνιαίες, 2μηνιαίες και 6μηνιαίες κάρτες. «Θα συζητήσουμε και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε σε λίγο καιρό μια διαδικασία εκπτωτική για εμβολιασμένους, ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο» τόνισε.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι τα μέτρα κατά της διασποράς της COVID-19 στα μέσα μαζικής μεταφοράς τηρούνται, ενώ είναι σχεδόν καθολική η χρήση της μάσκας. Σε σχετικό ερώτημα για το εάν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολισμός των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπογράμμισε ότι η προτιμότερη λύση είναι η πειθώ.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι βήμα – βήμα, τους τελευταίους 24 μήνες, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να αυξηθούν τα δρομολόγια, είτε με τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, είτε με το leasing των λεωφορείων. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν, πλέον, περισσότερα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση να αυξηθούν τα δρομολόγια και να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις» είπε ο υπουργός, τονίζοντας πως όταν ανέλαβε η Ν.Δ. κυκλοφορούσαν μόλις 850 λεωφορεία, ενώ τώρα έχουν φτάσει τα 1.300, το εισιτήριο από 1,40 έχει μειωθεί στο 1,20, ενώ, για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, έγιναν προσλήψεις οδηγών και τεχνικών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα