Καραμανλής: «Οι Θεσσαλονικείς θα αποκτήσουν το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης»

Αναφορά κάνει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και στη Γραμμή 4 του μετρό

Συνέντευξη παραχώρησε στη εφημερίδα Real,  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Μεταξύ άλλων μίλησε για το μέτρο της Θεσσαλονίκης , του οποίου τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως δεσμεύτηκε προσωπικά στους Θεσσαλονικείς να αποκτήσουν το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης και θα το κάνει πράξη.

Ερωτηθείς για τα χρονοδιαγράμματα του έργου, ο υπουργός απάντησε ότι «δουλεύουμε εντατικά, όχι μόνο στο Σταθμό Βενιζέλου, και θα τα καταφέρουμε όπως είχαμε πει εξαρχής, για τον Απρίλιο του 2023». Μάλιστα, ο υπουργός είπε ότι πρόσφατα ξεκίνησαν οι δοκιμές με τρένα σε ολοκληρωμένη ρευματοδοτημένη επιδομή. «Όχι με μουσαμάδες όπως κάποτε… Τώρα ‘τρέχουμε’ να καλύψουμε τον χρόνο που έκλεψαν από τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καταφέρουμε να ολοκληρωθεί το μετρό το 2023», σημείωσε ο υπουργός.

Στο σημείο αυτό τόνισε, ότι πολλοί έφτασαν να φοβούνται ότι το έργο δεν θα τελειώσει ποτέ. «Όμως η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. Και ξέρετε καλά, τι σημαίνει η Μακεδονία για εμένα», είπε με νόημα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και  τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας λέγοντας: «αυτές τις μέρες, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου στην Κατεχάκη, που θα είναι ένα εκ των δύο – μαζί με το Άλσος Βεΐκου – από τα οποία θα μπουν τα μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων», ανέφερε. «Πρόκειται για ένα έργο που θα εξυπηρετεί 340.000 επιβάτες ημερησίως, θα μειώσει κατά 53.000 τα αυτοκίνητα στους δρόμους και θα δημιουργήσει 5.000 νέες θέσεις εργασίας».

Όσο για τον σταθμό των Εξαρχείων, ξεκαθάρισε ότι θα στηθεί το εργοτάξιο μόλις ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες. «Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του έργου, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και της πόλης», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα