ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Το πουλόβερ ξεκίνησε να ξηλώνεται”

«Έγινε το αυτονόητο με πολύ μεγάλη καθυστέρηση», δήλωσε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ., βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχετικά με την αποδοχή από τον πρωθυπουργό της παραίτησης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και τις αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, μετά την τραγωδία στο Μάτι.

«Η Ν.Δ. από την αρχή επισήμανε ότι ευθύνες υπάρχουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ξεκινώντας από ψηλά και φτάνοντας χαμηλά στην ιεραρχία, ξεκινώντας από τον πρωθυπουργό, που έχει τη γενική ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν, συνεχίζοντας στον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, πιο κάτω στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας κ. Τόσκα και προχωρώντας στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και στους δύο αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Ήδη το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται. Ο κ. Τόσκας ήταν ο πρώτος που έφυγε, ακολούθησαν οι δύο αρχηγοί περιμένουμε σήμερα και την παραίτηση- εκδιωγμό του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος όλες αυτές τις μέρες δεν ξέρω πού κρύβεται, συνεχίζουμε και περιμένουμε ακόμη εξελίξεις», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «σεβάστηκε απολύτως το πένθος των ανθρώπων, που έχασαν τους δικούς τους γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια της μάχης με τις φωτιές και το τριήμερο που είχε κηρυχθεί εθνικό πένθος δεν συμμετείχαμε σε καμία πολιτική εκπομπή, δεν κατηγορήσαμε την κυβέρνηση, δεν κάναμε καμία δήλωση». Σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι «ενώ ήξεραν ότι υπάρχουν νεκροί έκαναν μία σύσκεψη παρωδία καθαρά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, όταν ήξεραν ότι υπήρχαν ήδη νεκροί, μιλούσαν για άλλες φωτιές και στο τέλος είπαν ότι υπάρχει και μια φωτιά στο Μάτι και είναι υπό έλεγχο και την παρακολουθούμε, ενώ ξέρανε ότι ήδη ότι υπάρχουν νεκροί».

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική της ελληνικής οικονομίας την επομένη της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και το πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής που θα προτείνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Καράογλου είπε: «Μπορεί τυπικά το τρίτο μνημόνιο να τελειώνει στις 20 Αυγούστου, αλλά στην ουσία έχουμε ένα άλλο άτυπο μεν, αλλά ουσιαστικό τέταρτο μνημόνιο που ξεκινά από 1η Ιανουαρίου 2019 με μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ. Ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει μία εξαγγελία μέτρων που θα είναι λογικά, κοστολογημένα και υλοποιήσιμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα