Καράογλου: «Χρονιά – ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών»

Αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα είναι ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος μιλώντας στο διήμερο συνέδριο με θέμα «Τουρισμός, ελπίδα στήριξης και ανάπτυξης της οικονομίας- Η επόμενη μέρα», εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο στόχος των 17 εκατ. τουριστών θα ξεπεραστεί κατά πολύ.

Όπως τόνισε ο κ. Καράογλου, πρώτα στοιχεία που έρχονται από την Καβάλα, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη και άλλες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποδεικνύουν την έντονη αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις, όχι μόνο από τη Ρωσία, αλλά και από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

«Οι πρωτοβουλίες για αύξηση της τουριστικής κίνησης έρχονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, καθώς ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας. Το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, προωθούν δράσεις για την ανάπτυξη έργων ειδικής τουριστικής υποδομής, την ενίσχυση της προβολής των τουριστικών προϊόντων και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Προτεραιότητα μας είναι να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, με δεδομένο πως ανάπτυξη του τουρισμού σημαίνει ταυτόχρονα και ανάπτυξη της οικονομίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα