Καρφιά ΚΙΝΑΛ για ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας εμμένει σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές»

Ανακοίνωση της Χ. Τρικούπη αναφορικά με την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για το «δεύτερη φορά Αριστερά»

Τα καρφιά του εξαπέλυσε προς το ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής αναφορικά με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι τη «δεύτερη φορά Αριστερά» το κόμμα του οφείλει να ελέγξει τους «αρμούς της εξουσίας»

Συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωση επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι εμμένει σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Υπογραμμίζει, παράλληλα ότι η χώρα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έζησε τέτοιες καταστάσεις «με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν»

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν. Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, αναφερόμενος στο κείμενο απολογισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η συζήτηση για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας του κόμματος πρέπει να κοιτάει και προς την «δεύτερη φορά Αριστερά» υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να απαντήσει και σε «δύο κρίσιμα ερωτήματα για το χθες που η προβολή τους είναι ευθέως στο αύριο. Πρώτο ερώτημα: Πώς θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Και δεύτερον: Πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε, με δεδομένες τις δεσμεύσεις μας την ΕΕ, αλλά τώρα που είμαστε πια εκτός μνημονίων άρσης κυριαρχίας, ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και μεγάλων τομών, που θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διαβάστε επίσης