Καρφιά ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 για τον ανασχηματισμό Μητσοτάκη

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Τα καρφιά του εξαπέλυσε τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το ΜέΡΑ25 προς την κυβέρνηση με αφορμή τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση, η φθορά επιταχύνεται», είναι η πρώτη αντίδραση από την Χ. Τρικούπη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Κλίνατε επί δεξιά, είναι το μήνυμα του ανασχηματισμού. Το δήθεν «νέο ξεκίνημα» ενισχύει την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ. Είναι άσκηση κομματικής ισορροπίας που οδηγεί σε Κυβέρνηση μαμούθ, αντί του δήθεν επιτελικού σχήματος. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτούς. Η φθορά τους επιταχύνεται.

Αντίδραση και από το ΜέΡΑ25

Ανακοίνωση με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης εξέδωσε λίγο μετά τις ανακοινώσεις και το ΜέΡΑ25.

«Το “νέο ξεκίνημα” και η “συνέχιση των μεταρρυθμίσεων” που υποτίθεται σηματοδοτεί ο Ανασχηματισμός είναι απόλυτα συνεπή με την μέχρι τώρα κυβερνητική πρακτική: κάθε λέξη είναι κι ένα ψέμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο: “Ένας ανασχηματισμός ανάξιος λόγου” το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας τον σημερινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και συνεχίζει:

«Τι “νέο” έφερε ο ανασχηματισμός; Ακόμα μεγαλύτερη άλωση της Κυβέρνησης και του κράτους από κομματικά στελέχη και παρέλαση “άριστων” επιτελαρχών στην εξυπηρέτηση της παρασιτικής ολιγαρχίας». Και συμπληρώνει, μεταξύ άλλων: «Κατά τ’ άλλα η “ομάδα των επιτυχιών” έμεινε στη θέση της για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα