«Κάρφωσαν» τον Χαρδαλιά και την Παπαευαγγέλου

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών στους κόλπους των σωματείων.

Ο Παναξιακός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μια λεπτομέρεια η οποία διέφυγε σε ορισμένους.

Την περασμένη Παρασκευή όταν ανακοινώθηκαν τα νέα περιοριστικά μέτρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για την επανέναρξη κάποιου πρωταθλήματος.

Το αντίθετο μάλιστα…

Παρ ολ αυτά, την ίδια ώρα υπογραφόταν η νέα ΚΥΑ που τους …αναιρούσε.

Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα της ανακοίνωσης από την ομάδα της Νάξου:

«…Σήμερα που οι ειδικοί αναμένουν νέο «τρίτο επιδημικό κύμα» και με την Αττική να βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» η πολιτεία με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αποφάσισε να εντάξει από «το παράθυρο» το άνοιγμα της volley league γυναικών στην ΚΥΑ.

Την ώρα που τα σχολεία παραμένουν «κλειστά» και η εκπαίδευση υπολειτουργεί, με το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού να παραμένει ουσιαστικά ανενεργό επί ένα έτος, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αγνόησε τους λοιμωξιολόγους που επικαλείται όλο αυτό το διάστημα και δίνει «πράσινο φως» σε ένα πρωτάθλημα που αιμορραγεί τόσο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά.

Σε ένα πρωτάθλημα που σημαντικές δυνάμεις θα «αναγκαστούν» να συμμετέχουν με ρόστερ ανάγκης έχοντας χάσει τις πρωτοκλασάτες αθλήτριες τους.

Σε ένα πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν ομάδες με αθλήτριες μαθήτριες που ενώ τους απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους θα τους επιτρέπεται να μετακινηθούν σε «κόκκινες ζώνες» ρισκάροντας την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικείων τους.

Την ίδια ώρα που η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου στην τηλεοπτική ενημέρωση της Παρασκευής αναφερόταν ότι «Είναι νωρίς, να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών αθλητικών χώρων, καθώς εκεί δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε σε πολύ στενή επαφή με τους συναθλητές μας και η μπάλα έχει αποδειχθεί ως ένα από τα μεταδοτικά μέσα για τον ιό» και λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς έλεγε «Αυτό που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν ότι μέσα στους κορυφαίους λόγους επιδημιολογικής επιβάρυνσης ήταν οι αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά στις ηλικίες 17 – 18 ετών» υπογραφόταν η νέα ΚΥΑ που τους αναιρούσε.»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα