Καστοριά, Καρδίτσα ή… τρίτη ομάδα στη θέση του Ολυμπιακού;

Πρώτη επιλουχούσα είναι η Καστοριά, δεύτερη η Καρδίτσα ενώ υπάρχει και η προοπτική της wild card

Την ομάδα που θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Ολυμπιακός στην Α1 αναζητά ο ΕΣΑΚΕ. Στην διάρκεια του σημερινού συμβουλίου αναφέρθηκε πως με βάση τον ισχύοντα κανονισμό την θέση πρέπει να πάρει η πρώτη επιλαχούσα από την Α2 ομάδα που είναι η Καστοριά. Η τελευταία ωστόσο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Δεύτερη επιλαχούσα είναι η Καρδίτσα.

Αν αυτές οι ομάδες αρνηθούν τότε η άδεια συμμετοχής θα δοθεί με wild card. Για αυτό και ήδη  συστάθηκε μία πενταμελής επιτροπή (3 άτομα από ΕΟΚ, 2 από ΕΣΑΚΕ) η οποία θα αποφασίσει τα κριτήρια και τελικά και την ομάδα που θα αγωνιστεί. Τον ΕΣΑΚΕ θα εκπροσωπήσουν ο Χρήστος Μήλας του Προμηθέα Πάτρας και ο Σταύρος Ελληνιάδης του Ιωνικού Νικαίας.

Πέραν αυτού επιβεβαιώθηκε και τυπικά  ο υποβιβασμός του Λαυρίου, το οποίο όμως μένει στην κατηγορία μετά την συμφωνία του με την Κύμη!

Το πρώτο τζάμπολ για το πρωτάθλημα της Basket League την σεζόν 2019-20 θα γίνει το Σάββατο 28/9. Το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12/6/2020 και αυτό διότι ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Να ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ. για την επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, αφού ελήφθησαν υπ’ όψιν το υπ’ αριθ. πρωτ. 2693/16.7.2019 έγγραφο της ΕOΚ σχετικά με τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται και το από 17-7-2019 έγγραφο της ΚΑΕ Λαύριο.

Ομόφωνα, επίσης, επικυρώθηκε η εκ νέου επικύρωση του πίνακα τελικής βαθμολογικής κατάταξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και αποφασίσθηκε ότι σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ’ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ’ αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ σε συνδυασμό και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 5 παρ. ΙΙΙ εδ. 7 της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος, υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Καλαθοσφαίρισης Ανδρών, οι ομάδες ΚΑΕ Λαύριο, ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και ΚΑΕ Ολυμπιακός.

* Να πραγματοποιηθεί η κλήρωση της κανονικής περιόδου της Basket League 2019-2020 την προσεχή Τρίτη (23/7) στο ξενοδοχείο Athens Hilton με ώρα έναρξης τις 19:00.

 

Γαλατσόπουλος: «Κακόβουλα όσα μεταδίδονται περί διάλυσης του πρωταθλήματος»

Διαβάστε επίσης