«Κατά κύματα θα έρθει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης»

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης «μπορεί να εφαρμοστεί όλο», παρά τη συμφωνία με το Eurogroup, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, τονίζοντας πως πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των όσων εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλική.

«Κακά τα ψέματα, από αυτό θα κριθούμε», ανέφερε, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ και προσέθεσε πως η εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης θα «έρθει κατά κύματα». Ο κ. Στρατούλης πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η «διαγραφή μεγάλου μέρους του [δημόσιου] χρέους», καθώς «μόνο με απομείωση θα γίνει βιώσιμο», επισημαίνοντας ότι χρειάζεται σκληρή διαπραγμάτευση «για να καταλήγεις στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Το θέμα «δεν είναι να ζητήσουμε νέα δάνεια», αλλά «να υπάρξει μια αναπτυξιακή συμφωνία» για την Ελλάδα, είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, ο αναπληρωτής υπουργός επαναβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να γίνει καμία μείωση κύριων ή επικουρικών συντάξεων, λέγοντας μάλιστα και πως αρνήθηκε να υπογράψει την προϋπάρχουσα υπουργική απόφαση που θα επέφερε μείωση 7% στις επικουρικές. Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως στόχος είναι η σταδιακή αποκατάστασή του μέσα στο 2016, ενώ προανήγγειλε πως το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο επόμενο 15ημερο.

Επανέλαβε, τέλος, πως θα επανέλθει η 13η σύνταξη για συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 700 ευρώ, η οποία – όπως είπε – θα καταβληθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2015.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα