Κατά του Ούγγρου Επίτροπου ο Ανδρουλάκης

Τη νέα διάρθρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει και των ακροάσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου σχολίασε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας την θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, μετά την ανάληψη χαρτοφυλακίου αντιπροέδρου από τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την ελπίδα του, ότι η αστοχία της επερχόμενης προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να ονοματίσει το χαρτοφυλάκιο του Έλληνα Επιτρόπου «διατήρηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» σύντομα θα αποτελεί παρελθόν.

Όμως, ο κ. Ανδρουλάκης προβλέπει ότι μεγάλη αντίδραση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα προκαλέσει η επιλογή από την νέα πρόεδρος της Κομισιόν του υπουργού Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας για το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Διεύρυνσης. «Μιλάμε για τον άνθρωπο που θα χειριστεί τους φακέλους των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας. Η κ. Λάιεν δίνει το χαρτοφυλάκιο στον υπουργό του Όρμπαν που έχει καταπατήσει δεκάδες φορές τις Ευρωπαϊκές αξίες, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τι θα λέμε στις χώρες αυτές;» αναρωτήθηκε, ενώ πρόσθεσε πως η επιλογή αυτή «αφορά τη χώρα μας, τις χώρες που είναι στη γειτονιά μας και θέλουμε να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σεβόμενοι τις αξίες, σεβόμενοι τα κριτήρια της Κοπεγχάγης».

Όσον αφορά τη συζήτηση στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, ο ευρωβουλευτής θεωρεί ότι με τον τρόπο που ανοίγεται είναι ξεπερασμένη, μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Κανείς δεν περίμενε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια επιζήμια πενταετή διακυβέρνηση της χώρας, θα έπαιρνε ένα τόσο μεγάλο ποσοστό και μαζί με την Ν.Δ., διαμορφώνει έναν νέο δικομματισμό που πιέζει ακόμη περισσότερο την παράταξή μας».

 

 

Διαβάστε επίσης