Καταδικάστηκε ο Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση της Ντόρας

Η πρώτη καταδικαστική απόφαση για τον Πάνο Καμμένο είναι γεγονός τώρα που δεν έχει την βουλευτική ασυλία. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψης της πρώην υπουργού με ψευδείς ισχυρισμούς. Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου περί «αναρμοδιότητας του Δικαστηρίου» εξαιτίας της ιδιότητάς του ως βουλευτή, επισημαίνοντας ότι η έκφραση γνώμης στον Τύπο «εκφεύγει του κοινοβουλευτικού έργου».

Αυτή είναι η ανάρτηση του Καμένου για την οποία καταδικάστηκε

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από αγωγή της Ντόρας Μπακογιάννη κατά του Πάνου Καμμένου για υβριστική ανάρτησή του  στο twitter. Η κα Μπακογιάννη είχε υποβάλει και μήνυση για την ίδια ανάρτηση, όμως ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και πέτυχε να μην αρθεί η ασυλία του λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας. Έτσι, η πρώην υπουργός υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι η κα Μπακογιάννη υπέβαλε και δεύτερη μήνυση μετά από νέα συκοφαντική ανάρτηση του κ. Καμμένου για την οποία η Βουλή έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα ασυλίας και θα εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

Η βουλευτής της Ν.Δ. μετά την απόφαση του δικαστηρίου σχολίασε: «Σήμερα η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη και καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο επιβάλλοντάς του πρόστιμο 5000 ευρώ για τη συκοφαντική δήλωσή του εναντίον μου στο twitter. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παρά το ότι ο κ. Καμμένος προσπάθησε για άλλη μια φορά να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική του ιδιότητα, το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους υβριστικές δηλώσεις δεν καλύπτονται από το νόμο για την ασυλία των βουλευτών. Για όλους εμάς που χρόνια πιστεύουμε ότι ο νόμος περί ασυλίας πρέπει να καταργηθεί είναι μια μεγάλη δικαίωση».

Διαβάστε επίσης