Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα σε επτά καταστήματα των σούπερ μάρκετ Lidl

Καταδρομική επίθεση με μπογιές σε επτά καταστήματα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές στις προσόψεις των σούπερ μάρκετ και έγραψαν συνθήματα ενώ κατά την πάγια πρακτική τους ανάρτησαν και κείμενο σε ιστοσελίδα τους.

Σε αυτό αναφέρεται ότι:

«Παρεμβάσεις σε καταστήματα Lidl στις περιοχές Κάτω Πατήσια, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, Αμπελόκηποι, Γούβα, Ν. Ηράκλειο και Πευκάκια

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του σωματείου των ίδιων των εργαζόμενων: Εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια της εξάντλησης, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, συνεχείς επιπλήξεις και καθημερινές απειλές απόλυσης. Τρομοκρατία για να δουλεύουν συνεχώς σε όλα τα πόστα με σκοπό να τους οδηγήσουν στην παραίτηση, στοχεύοντας κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία και εμπειρότερους, έτσι ώστε να τους αντικαταστήσουν με νεαρότερους χαμηλότερης μισθολογικής κλίμακας. Δηλωμένοι τετράωρο ενώ δουλεύουν κανονικά, απειλές ότι θα κατηγορηθούν ως κλέφτες αν δεν υποκύψουν στους εκβιασμούς των ανωτέρων, απόλυση καρκινοπαθούς με ελεεινή δικαιολογία!

Τελευταίο περιστατικό, που αποτέλεσε και την αφορμή για την επίσκεψή μας στα καταστήματα της εν λόγω εταιρείας, ήταν η απόλυση στον Πύργο μιας εργαζόμενης, μητέρας τριών παιδιών, που μάλιστα τα μεγαλώνει μόνη της. Αφού την κάλεσαν στην… κουζίνα, όπου όλως τυχαίως δεν έχει κάμερες, της ανακοίνωσαν, μετά από πέντε χρόνια εργασίας, κι αφού την είχαν αναγκάσει να μετακινηθεί για ένα διάστημα σε κατάστημα στη Ζάκυνθο, παρόλο που είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, την απόλυσή της χωρίς ουσιαστικό λόγο, αφού στην επίμονη απαίτησή της να μάθει γιατί απολύεται, απαντούσαν ασαφώς και αορίστως. Σα να μην έφτανε αυτό, στην άρνησή της να υπογράψει την προφανώς αναίτια και καταχρηστική απόλυσή της, απάντησαν εκβιάζοντάς την ότι δε θα πάρει αποζημίωση, την απείλησαν, και δεν την άφηναν να φύγει. Καλώς ήρθατε στην κόλαση των Lidl. Έχει πάει αυτό που αποκαλείται εργοδοτική τρομοκρατία σε άλλο επίπεδο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΠΥΡΓΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα