Καταγγελία για τον γιατρό που «παρέλυσε» μετά το εμβόλιο

Τα fake news για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους, αντιμετώπισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρής Βασιλακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ το νέο -υποτιθέμενο- περιστατικό «παράλυσης» εμβολιασθέντος γιατρού στην Κέρκυρα.

Όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής, πρόκειται για τον γιατρό σε βάρος του οποίου διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) επειδή πήγε να βάλει «από το παράθυρο» τους «περίφημους» ημετέρους στη λίστα των πρώτων εμβολιασμών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, ο δημοσιογράφος που «έβγαλε» την «είδηση», ήταν μεταξύ αυτών που μπήκαν σφήνα στη λίστα!

Μία ημέρα πριν την ΕΔΕ, ο γιατρός εμφανίστηκε στο νοσοκομείο επικαλούμενος παράλυση των κάτω άκρων αφού είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19. Eξετάστηκε όμως και διαπιστώθηκε ότι δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους παράλυση, περιέγραψε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Εκτός αν του κόπηκαν τα πόδια που θα γινόταν η ΕΔΕ», παρατήρησε χαρακτηριστικά, χωρίς να μπορεί να κρύψει την αγανάκτησή του για τη νέα διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με το εμβόλιο και την ασφάλεια του.

Ομοίως ο καθηγητής ενημέρωσε ότι και στην προηγούμενη περίπτωση – αυτή της νοσηλεύτριας στο νησί των Φαιάκων, όπου στις καταγγελίες για το εμβόλιο είχε πρωταγωνιστήσει τότε ο επίσης «απίθανος» πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ- δεν υπήρχε κανένα σύνδρομο Guillain-Barré και ήδη η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα