Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς πέθαναν γιατί δεν υπήρχαν ασθενοφόρα

Στη (νέα) καταγγελία ότι δύο ασθενείς πέθαναν γιατί δεν υπήρχαν ασθενοφόρα προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ, δείχνοντας για μία ακόμη φορά, τις τραγικές ελλείψεις στο χώρο της Υγείας.

Ο πρώτος μάλιστα ήταν μόλις 500 μέτρα απο το Κέντρο Υγείας όταν κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο, ενώ ο δεύτερος ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος στην οδό Αγρινίου Εμπεσού, αλλά το ασθενοφόρο ξεκίνησε να πάει στο περιστατικό απο το Αγρίνιο.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων εφέτος το καλοκαίρι δεν έχουν τέλος.

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.

Δευτέρα 10/9/2018 12 τα μεσάνυχτα στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.

Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί.

Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας
Υπάρχουν τρείς οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες. Τετάρτη 12/9/2018 συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης