Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το αναβατόριο στην Ακρόπολη

Oμάδα του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι της απαγορεύτηκε να παρακολουθήσει τις εργασίες στον Ιερό Βράχο

Κλειστές πόρτες κατήγγειλε ότι συνάντησαν στην Ακρόπολη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και τομεάρχης Πολιτισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρολιάκος.

Σύμφωνα με τον Π. Σκουρολιάκο, αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας και του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να επισκεφτεί τον χώρο του αναβατορίου του Ιερού Βράχου, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω έργων, αλλά στους εκπροσώπους του κόμματος δεν επετράπη η παρακολούθηση των εργασιών, παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία και επιτόπου διαμείφθηκαν συνεχείς «διαβουλεύσεις» μεταξύ των στελεχών του αρμόδιου υπουργείου.

Πέρα από τη συμπεριφορά που η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει πρωτοφανή και δημοκρατικά απαράδεκτη, στον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται ότι η Ακρόπολη θα μείνει και δεύτερο καλοκαίρι απροσπέλαστη από τα άτομα με αναπηρία.

​Σημειώνεται πάντως ότι στις 19 Μαΐου συνεδρίασε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο έδωσε ομόφωνα τη θετική γνωμοδότησή του για την εφαρμογή μελέτης που βελτιώνει την επισκεψιμότητα των μνημείων, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, για τα άτομα με δυσκολία στην κίνηση. Μάλιστα, μετά το πέρας της συνεδρίασης η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε πως όταν ολοκληρωθεί το έργο, η εμπειρία της επίσκεψης στον Ιερό Βράχο, όχι μόνο για τα άτομα με δυσκολία στην κίνηση, αλλά για το ευρύ κοινό θα είναι διαφορετική, καθώς η ύπαρξη ομαλών, ανθεκτικών και σταθερών επιφανειών θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και ασφαλή κίνηση, ενώ τα αμαξίδια θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και όχι γραμμικά.

Το πότε θα συμβούν όλα αυτά παραμένει άγνωστο, όσο άγνωστη παραμένει για την ώρα και η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού στον Π. Σκουρολιάκο. Εν αναμονή…

 

 

 

Διαβάστε επίσης