Καταγγελίες για φωτογραφικές προκηρύξεις από την ΔΗΣΥ

Φωτογραφικές προκηρύξεις για τις θέσεις Διοικητικών Γραμματέων στα υπουργεία καταγγέλλουν με επερώτηση του προς την Όλγα Γεροβασίλη τρεις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ιλχάν Αχμέτ και Βασίλης Κεγκέρογλου  μεταξύ άλλων στην ερώτηση του αναφέρουν:

“Η σταλινικής έμπνευσης ταύτιση κόμματος – καθεστώτος – κράτους – εξουσίας. Επειδή τούτο δεν μπορεί να γίνει απροκάλυπτα, η Κυβέρνηση επέλεξε ως επικοινωνιακό προπέτασμα την σύσταση θέσεων Διοικητικών Γραμματέων επί θητεία. Άμα τη αναρτήσει όμως των σχετικών προκηρύξεων αποκαλύφθηκαν οι αληθινές της προθέσεις: η τοποθέτηση ημετέρων σε επιτελικές θέσεις και η διατήρησή τους ακόμα και μετά την διαφαινόμενη, επερχόμενη εκλογική ήττα. Για τον λόγο αυτόν οι εκδοθείσες προκηρύξεις είναι εξόφθαλμα φωτογραφικές, αντιφατικές και αλληλογρονθοκοπούμενες σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα προσόντα, ιδίως την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και την γνώση ξένων γλωσσών.

Επί παραδείγματι, ο Διοικητικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών πρέπει να διαθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών, ενώ ο Διοικητικός Γραμματέας Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δικαιοσύνης , αλλά και ο Διοικητικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, αρκεί να έχουν απλή (!) γνώση αγγλικών. Σε άλλα Υπουργεία βεβαίως, η γνώση αγγλικών κρίνεται περιττή καθώς αρκεί η γνώση οποιασδήποτε ξένης γλώσσας (βλ. Υπουργείο Παιδείας).

Ο Διοικητικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής πρέπει να έχει 20ετή εμπειρία στον δημόσιο τομέα, σε αντιδιαστολή προς τον Διοικητικό Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Δικαιοσύνης που πρέπει να έχουν εργασιακή εμπειρία 12 ετών, τον Διοικητικό Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών που πρέπει να έχει προηγούμενη εμπειρία 10 ετών στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, τον Διοικητικό Γραμματέα Τουρισμού για τον οποίο αρκεί 5ετής εμπειρία στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, και τον Διοικητικό Γραμματέα Υπ. Παιδείας ο οποίος πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εργασιακή εμπειρία, ανεξαρτήτως διάρκειας. Ενίοτε βεβαίως υπάρχουν πιο συγκεκριμένες προτιμήσεις, όπως στην περίπτωση του Διοικητικού Γραμματέα Τουρισμού που πρέπει να έχει πενταετή δικηγορική εμπειρία σε θέματα δημοσίου δικαίου”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα