Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν οι Ρώσοι

«Το Κίεβο να επιτρέψει στους στρατιώτες στο Azovstal να παραδοθούν»

Η Ρωσία «θα τηρήσει κατάπαυση του πυρός γύρω από το εργοστάσιο χάλυβα, Azovstal, στη Μαριούπολης» σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της χώρας. Η κατάπαυση του πυρός ορίστηκε για την Τετάρτη 20 Απριλίου.

Καταθέστε τα όπλα σας

«Παρά την απουσία στοιχειωδών ενεργειών εκ μέρους των αρχών του Κιέβου για τη διάσωση του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας τους, αλλά και συνειδητοποιώντας την πλήρη ανευθυνότητα των αξιωματούχων του καθεστώτος για την προβλεπόμενη θλιβερή έκβαση της αντίστασης στην εναπομείνασα εστία της Μαριούπολης, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθοδηγούμενες από αμιγώς ανθρωπιστικές αρχές, προσφέρουν εκ νέου στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους από τις 14:00 ώρα Μόσχας στις 20 Απριλίου 2022 να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να καταθέσουν τα όπλα τους», δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, αντισυνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ σε ενημέρωση την Τρίτη.                             «Η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγγυάται τη διατήρηση της ζωής, την πλήρη ασφάλεια και την παροχή εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης σε όλους εκείνους που θα καταθέσουν τα όπλα», τόνισε.                                                                                 «Από τις 13:00 ώρα Μόσχας, εγκαθιδρύεται συνεχής επικοινωνία μεταξύ της ρωσικής και της ουκρανικής πλευράς για την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών- από τις 13:30 ώρα Μόσχας, οι μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και οι ξένοι μισθοφόροι από τη μια πλευρά, και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ , από την άλλη, κηρύσσουν «κατάπαυση του πυρός» και εγγυώνται την αυστηρή τήρησή του», δήλωσε ο Μιζίντσεφ.

Το Κίεβο να αφήσει τους Ουκρανούς μαχητές να παραδοθούν

Ο ίδιος ο Μιζίντσεφ νωρίτερα είχε καλέσει εκ νέου τους μαχητές στο Azovstal, να παραδοθούν. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι από τις «κλεμμένες» συνομιλίες των Ουκρανών αξιωματούχων φαίνεται πως οι ίδιοι «αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση θα ήθελαν να παραδοθούν αλλά μόνο μετά από εντολή του Κιέβου, καθώς αλλιώς τους περιμένει στρατοδικείο και εκτέλεση».

Χειρότερες οι απώλειες στη Μαριούπολη από την Μπούκα

Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμά ότι μέσα σε διάστημα «τεσσάρων έως έξι μηνών» οι ρωσικές δυνάμεις θα έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την περιοχή του Λουγκάνσκ, ένα μέρος του Ντονμπάς και μια μικρή «γέφυρα ξηράς» στην περιοχή της Ζαπορίζια. Αναμένει, όπως είπε, ότι η Μαριούπολη θα καταστραφεί «πλήρως» και εξέφρασε τον φόβο ότι οι απώλειες θα είναι «χειρότερες από την Μπούκα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα