Καταπέλτης η Τσατάνη κατά Παπαγγελόπουλου

Καταπέλτης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ήταν η Γεωργία Τσατάνη στην κατάθεση της στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Η πρώην αντιεισαγγελέας Εφετών όχι μόνο κατήγγειλε τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, αλλά υποστήριξε ότι όλα όσα τις έλεγε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στις απειλές στο τηλέφωνο τα κατέγραψαν στην προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”!

Η Γεωργία Τσατάνη στην κατάθεση της έβαλε στο κάδρο και την πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου

Επίσης η κ. Τσατάνη έβαλε στο κάδρο και την τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ενώ αποκάλυψε ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος την απειλούσε με αποκαλύψεις από την εφημερίδα του και την ιστοσελίδα του.

Να σημειωθεί ότι η Γεωργία Τσατάνη είναι η 4η δικαστική λειτουργός που κατήγγειλε παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και όπως αναφέρουν έμπειροι νομικοί κύκλοι οι καταθέσεις των τεσσάρων εισαγγελέων αρκούν για να καθίσει στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Η πρώην εισαγγελέας Εφετών επανέλαβε όσα είχε αναφέρει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2016. Έτσι κατέθεσε ότι κατά την διάρκεια συντονιστικής συνάντησης εισαγγελέων μπήκε στην αίθουσα ο Παπαγγελόπουλος λέγοντας, ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Η κ. Τσατάνη, επανέλαβε και σήμερα, “του ζήτησα να βγει γιατί δεν είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός της ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρονταν. Τελικώς και έπειτα από την πίεση της αποχώρησε όμως από τότε άρχισαν οι πιέσεις”.

Η κ. Τσατάνη κατήγγειλε, ότι της τηλεφώνησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και της έθεσε θέμα γιατί επέτρεψε να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος. Του ζήτησα να μην με ενοχλήσει ξανά και εκείνος τότε της είπε “θα δείτε τι έχω για εσάς”. H μάρτυρας φέρεται να είπε ότι τα έντυπα του προαναφερόμενου δημοσιογράφου την στοχοποιούσαν ως δήθεν διαφθαρμένη εισαγγελέας λόγω της εμπλοκής της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Η κ. Τσατάνη σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος της ζήτησε να επιστρέψει το φάκελο του Βγενόπουλου στην Ελένη Ράϊκου για να ασκηθούν διώξεις.

Όπως ανέφερε η ίδια στα τέλη του 2015 τον κάλεσε σπίτι της προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα και τότε ο Παπαγγελόπουλος την πίεσε να επιστρέψει την δικογραφία διότι όπως της είπε σε διαφορετική περίπτωση θα ξεκινούσε άγριος πόλεμος εναντίον της. Της ζήτησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του για να κάνει Χριστούγεννα με την οικογένεια της. Οι πιέσεις που δέχθηκε η μάρτυρας από το σύστημα Παπαγγελόπουλου, αλλά και τα όσα υπέστη  την οδήγησαν σε κάποιο σημείο της κατάθεσης να ξεσπάσει λέγοντας καρτερώ την ώρα, πιστεύω πρώτα στο θεό και έπειτα στην Δικαιοσύνη.

Η κ. Τσατάνη φέρεται να υποστήριξε ότι έγινε αλλαγή νόμου για να υποστεί διώξεις. Η μάρτυρας ενέπλεξε στο σύστημα αυτό και την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε: “Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο «Ένα βήμα πριν τη δίωξη».  Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι «Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα». Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: «Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου».

Αφόρητες πιέσεις και απειλές από τον Παπαγγελόπουλο κατήγγειλε η Γεωργία Τσατάνη

«Ότι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των “Πυρήνων της Φωτιάς” μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή», είπε η κ. Τσατάνη.

Τα τηλεφωνήματα από τον Βαξεβάνη

Η κυρία Τσατάνη αναφέρθηκε πολλές φορές σε τηλεφωνήματα που της έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να της ζητήσει τον λόγο για αποφάσεις της, αλλά και σε απειλές του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου ότι δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της: “Επικοινώνησε μαζί μου ο Βαξεβάνης για να με ρωτήσει για την υποψηφιότητα Ντογιάκου. Εγώ του αρνήθηκα την οποιοδήποτε συζήτηση και τότε αυτός μου απάντησε «μη μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς…». Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο «Ένα βήμα πριν τη δίωξη». Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι «δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

ΠΛΕΥΡΗΣ: “Καταγγέλλετε, δηλαδή, ότι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές από τον κ. Παπαγγελόπουλο επειδή δεν ενδώσατε και υπήρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λένε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ράικου, Αθανασίου, Αγγελής”.

ΤΣΑΤΑΝΗ: “Εγώ αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση”.

ΠΛΕΥΡΗΣ: “Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κυρία Θάνου, τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση;”

ΤΣΑΤΑΝΗ:” Ναι. Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου”.

ΠΛΕΥΡΗΣ: “Από τον Παπαγγελόπουλο; Δηλαδή, κάποιοι πήραν τα λεγόμενά του και τα έκαναν προκήρυξη;”

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας και με ειρωνικό τρόπο είπε “Όχι μόνο, έγραψε και την προκήρυξη”. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε την κ. Τσατάνη εάν γνωρίζει για παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis με την δικαστική λειτουργό να απαντά ότι “δεν γνωρίζω τίποτα”.

 

 

Διαβάστε επίσης