Καταρρέει λόγω κορωνοϊού η βιομηχανία του ποδοσφαίρου

Η απουσία φιλάθλων από τις εξέδρες των γηπέδων έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές ζημιές στις ιταλικές ομάδες.

Με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, η ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού περιγράφει την ζοφερή κατάσταση των συλλόγων ζητά να συμπεριληφθούν στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την μείωση των φόρων στις ανώνυμες εταιρίες.

«Το ποδοσφαιρικό μας σύστημα ανέκαθεν και τώρα ορίζει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας για όλες τις δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτούς τους πολύ δύσκολους μήνες που χαρακτηρίζονται από την επιδημιολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Covid-19.

Ωστόσο, αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε πώς η συμμόρφωση με τα μέτρα της επιδημιολογικής έκτακτης ανάγκης, αν και κατανοητό να επιβάλλονται από τις κυβερνητικές αρχές, προκαλούν σημαντική οικονομική ζημιά στους επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους που κινδυνεύουν  από μια πραγματική οικονομική κατάρρευση. Ένας κόσμος, επιπλέον, ο οποίος, πέρα από την κοινωνική αξία του, συμβάλλει σημαντικά στο οικονομικό σύστημα της χώρας» σημειώνει η επιστολή και καταλήγει ως εξ΄ής:

«Από την άποψη αυτή, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, από επίσημα στοιχεία, η εισφορά φόρου εισοδήματος των επαγγελματικών αθλητικών συλλόγων το 2018 ήταν 710,7 εκατομμύρια εκ των οποίων: 623,1 για τη Serie A, 64.6 για τη Serie B, 23 για τη Serie C. Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αναγκάζουν να ζητήσουμε να συμπεριληφθούμε στην επείγουσα νομοθετική διάταξη που ετοιμάζεται για τους τομείς που επηρεάζονται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα