Κατατέθηκε το αίτημα για χρηματοδότηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό

Κατατέθηκε σήμερα το πρώτο επίσημο αίτημα για την χρηματοδότηση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, ύψους 70 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Μπακογιάννης ανέφερε ότι το έργο προχωρά κανονικά μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, ενώ χαρακτήρισε την Διπλή Ανάπλαση ως ένα αναπτυξιακό έργο για δύο σημεία της Αθήνας όπου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικά, όσα είπε στην ΕΡΤ:

«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά κανονικά μέσα στα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται. Σήμερα, μάλιστα, κατατίθεται το πρώτο επίσημο αίτημα χρηματοδότησης ύψους 70 εκατ. ευρώ. Δεν μιλάμε, απλώς, για ένα γήπεδο. Πρόκειται για μία μητροπολιτική παρέμβαση. Είναι η δημιουργία δύο πόλων μέσα στην Αθήνα. Στη Λεωφόρο θα δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο χαμένο.

Επίσης, πρέπει να βάλουμε μπροστά την περιοχή του Βοτανικού. Ο Βοτανικός απαιτεί γήπεδο και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Υποδομές, επενδύσεις και πολεοδομικές ρυθμίσεις. Είναι μία περιοχή της πρωτεύουσας που πρέπει να μπει ξανά στον χάρτη. Να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε πρώτη φάση σε ποσό μεγαλύτερο των 300 εκατ. ευρώ. Το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι αναπτυξιακό έργο. Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλη την Αθήνα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα