«Κατερίνα Γώγου: το Γαμώτο που Δεν Έζησα», του Ανδρέα Ζαφείρη

Στο «Χώρο 2510» στα Εξάρχεια

Η Θεατρική Ομάδα 2510, παρουσιάζει το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη «Κατερίνα Γώγου: το Γαμώτο που Δεν Έζησα», βασισμένο στη ζωή, το έργο αλλά και την πυκνή, σε ιστορικό χρόνο, περίοδο που έζησε η πιο σημαντική δημιουργός της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Η άγρια μοναδικότητα των στίχων της, η εκπληκτική της ενσυναίσθηση για τη σύγχρονη ζωή στο αστικό τοπίο, η έμπρακτη αγάπη της για το διαφορετικό, το περιθώριο, τους κολασμένους, η αυτοκαταστροφική της διαδρομή ως αντικαθρέφτισμα μιας ολόκληρης κοινωνίας την τοποθέτησαν κορυφαία του Χορού στην «Αγία Τριάδα των Εξαρχείων», (Σιδηρόπουλος, Άσιμος, Γώγου), αλλά και ισότιμη των Ελύτη, Ρίτσου και Σεφέρη σε αναγνωσιμότητα.

Στο έργο πρωταγωνιστούν τρεις σπουδαίοι ηθοποιοί: η Δάφνη Ατία, ο Χάρης Γεωργιάδης και η Χαρά Νικολάου, μετατρέποντας, μοναδικά, τον εύθραυστο ψυχισμό της Γώγου σε μια θεατρική εικόνα-ξυράφι, βγαλμένη από τους πίνακες του Hieronymus Bosch, τα φτερά του Antoine de Saint-Exupery και τις σελίδες του Antonin Artaud. Η παράσταση ανεβαίνει στο Χώρο 2510, στα Εξάρχεια, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 20:00, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, θέτοντας υποψηφιότητα να αποτελέσει μια από τις πιο δυναμικές της σεζόν.

Ας δούμε κάποιες δικές της αλήθειες, καταγεγραμμένες στα βιβλία της αλλά και στην ψυχή της:

«Άρχισα να γέρνω σαν εκείνη την ιτιούλα που σου ‘χα δείξει στη στροφή του δρόμου. Και δεν είναι που θέλω να ζήσω. Είναι το γαμώτο που δεν έζησα!» [Ιδιώνυμο]

«Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ε;» [Απόντες]

«Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά που κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών» [Τρία κλικ αριστερά]

Info:

«Κατερίνα Γώγου: το Γαμώτο που Δεν Έζησα», του Ανδρέα Ζαφείρη

Χώρος 2510, Θεμιστοκλέους 52, Εξάρχεια (Τηλ: 6975535197, 6973070329, 6988477908, 6942962965)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα