Κατέρρευσε το αφήγημα Κεγκέρογλου

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται από πολλές πλευρές η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ.

Και αυτό διότι ο στόχος της ήταν να επιβάλει σιωπή σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, να επιβάλει μορατόριουμ και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το φθινόπωρο, να επιβάλλει τους δικούς της όρους, όπως τους «ζωγράφισε» ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Δηλαδή, στις εκλογές του Νοεμβρίου να ψηφίσουν μόνο τα μέλη. Και φυσικά, ούτε λόγος για ανοιχτές διαδικασίες. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθησαν όπως τα υπολόγιζε. Και δεν λέω μόνο για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη.

Αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος πέραν της κριτικής που άσκησε στην κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν ανοιχτές διαδικασίες. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι αυτός τις επέβαλε το 2004 και το παράδειγμά του ακολούθησε και η Νέα Δημοκρατία, τόσο το 2009 όσο και το 2016.

Οπότε το αφήγημα Κεγκέρογλου κατέρρευσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα