Κατέθεσε μήνυση για να «δικαιωθούν» οι 91 νεκροί

Το είπε και το έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά για την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στη Ανατολική Αττική, που μέχρι στιγμής έχει στερήσει τη ζωή σε 91 συνανθρώπων μας.

Η κα. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας, μαζί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης, Διαμαντή Καραναστάση. Με αυτή στρέφονται, όπως είπε και σε δήλωσή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής, σε βάρος κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, των οποίων πράξεις και παραλήψεις συνδέονται αιτιωδώς με το θάνατο δεκάδων πολιτών κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Μέσα στις 17 σελίδες της αναφοράς περιγράφεται σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας. «Παρά τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον πρωθυπουργό, οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών σχετικά με την ανωτέρω πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συντρέχει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.

Χρήσιμα συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν από την αυτοψία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Παρασκευή για 6 και πλέον ώρες οι εισαγγελείς, παρουσία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου στην καμένη περιοχή.

Διαβάστε επίσης