«Καθαρό μήνυμα και πιστοποίηση αυτοδυναμίας»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει σίγουρος για το εκλογικό αποτέλεσμα

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται μέχρι το «παρά 5» της κάλπης οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών και των εκλογών για την Ευρωβουλή, και εκμεταλλευόμενοι το ύστατο χρονικό περιθώριο που ορίζει ο χρόνος επιδιώκουν να βρεθούν όσο το δυνατόν εγγύτερα στους ψηφοφόρους.

Επιμέλεια: Χρήστος Αγγελόπουλος

Αναμφίβολα ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης συγκαταλέγεται στους πλέον δραστήριους υποψηφίους, έχοντας «οργώσει» αρκετές περιοχές της επικράτειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Μάιο ο νυν επικεφαλής τής Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Ευρωβουλή βρέθηκε στην πατρίδα του την Κρήτη, περιοδεύοντας σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, μαζί με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, έχοντας επισκεφτεί νωρίτερα τον Βόλο και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Πάτρα, την  Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Ηγουμενίτσα, τις Σέρρες, την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και άλλες πόλεις.

Με το μήνυμα «Ως εδώ. Αξίζουμε καλύτερα!» ο Μ. Κεφαλογιάννης δεν χάνει ευκαιρία να απαντά στις ερωτήσεις του κόσμου, ασκώντας δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κοινός τόπος των δηλώσεών του είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ανακοινώνει μέτρα που αποτελούν κακέκτυπη αντιγραφή του προγραμματικού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θεωρεί ότι η πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής δεν σχετίζεται με το αν θα κερδίσει ή αν θα χάσει το κυβερνών κόμμα, αλλά με το αν η ήττα του θα είναι συντριπτική ή σχετικά ανεκτή.

«Διαχείριση ήττας…»

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε, εξάλλου, ο Μ. Κεφαλογιάννης στην ομιλία που έκανε πριν από μερικά 24ωρα από τη Λάρισα. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα στην ήττα και τη συντριβή». Πρόσθεσε δε ότι επειδή ο πρωθυπουργός γνωρίζει –όπως ισχυρίζεται– ποια θα είναι η εξέλιξη «γι’ αυτό και κάνει μια διαχείριση ήττας».

Ερωτώμενος γενικώς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Μ. Κεφαλογιάννης εξήγησε ότι το κόμμα του αναμένει οι πολίτες να δώσουν ένα καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση που θα παράλληλα κι ένα σήμα πιστοποίησης της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας και της επερχόμενης πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας ότι «εμείς είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Σε ό,τι αφορά την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι ψήφος εμπιστοσύνης, ο κ. Κεφαλογιάνης εξέφρασε την ελπίδα «η ήττα του κ. Τσίπρα με την απόφαση που ήδη έχει πάρει ο ελληνικός λαός, να τον οδηγήσει για να καταθέσει την εντολή που έχει λάβει μέχρι σήμερα».

«Θέλουμε να είμαστε ισχυροί μέσα στην Ευρώπη»

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα θέματα της Ευρώπης (σ.σ. που δυστυχώς απουσιάζουν από τον δημόσιο διάλογο της προεκλογικής περιόδου), σημειώνοντας ότι κατ’ αρχάς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η εφαρμογή μίας πολιτικής που μαζί με τη βοήθεια του ελληνικού λαού θα βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο. «Θέλουμε να είμαστε ισχυροί μέσα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης και συνέχισε:

«Δεν είμαστε στην Ευρώπη απλώς για να παρουσιαστούμε. Στην Ευρώπη είμαστε για να πρωταγωνιστήσουμε. Θέλουμε ο ελληνικός λαός να μας δώσει τη δύναμη για να την κάνουμε δύναμη της Ελλάδας στην ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και της ασφάλειας στα εθνικά θέματα».

Μιλώντας για τα οφέλη που αποκομίζει η Ελλάδα ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας είπε ότι υπάρχουν και πολιτικά αλλά και οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, σημειώνοντας εμφατικά ότι «η Ελλάδα είναι πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι». Μάλιστα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής εξέφρασε την εκτίμηση ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα –η πολιτική οικογένεια στην οποία ανήκει η Ν.Δ.– θα διαδραματίσει και την επόμενη θητεία έναν σημαντικό ρόλο στα θέματα που ενδιαφέρουν και την Ελλάδα.

Αναφερόμενος, τέλος, στο στρατιωτικό σκέλος της Ε.Ε., στα ζητήματα της ασφάλειας στην περιοχή, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες οι οποίες είναι σε «υβριδική» μορφή και υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για να προχωρήσουμε στην κοινή αμυντική θωράκιση της Ε.Ε.

Ανέλαβε την ευθύνη, αλλά…

 

Πολλή κουβέντα έγινε τις προηγούμενες ημέρες για το περιστατικό με τη φωτογραφία που έδειξε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης σε τηλεοπτική εκπομπή, ισχυριζόμενος ότι απεικονίζει τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα μαζί με τους πραξικοπηματίες Παττακό, Παπαδόπουλο και Μακαρέζο. Μέσω του λογαριασμού που διατηρεί ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. στο Twitter, εξήγησε ότι διαπίστωσε ότι πρόκειται για αναληθές στιγμιότυπο και ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη. Παρ’ όλα αυτά, το θέμα δεν φαίνεται να κλείνει εκεί για τον Κρητικό πολιτικό, αν κρίνει κανείς από την κατάληξη του «τιτιβίσματός» του, στο οποίο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης υπογραμμίζει με νόημα: «Ωστόσο είναι σήμερα πλέον γνωστό ότι η τεχνική εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα είχε πολλά εκατομμύρια κέρδη τη διετία 71-73 δηλ. μέσα στην δικτατορία. Αυτά προς παρόν».

 

Διαβάστε επίσης