Κατηγορητήριο και για άλλους βουλευτές της Χ.Α.

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος και για άλλους βουλευτές αλλά και στελέχη της  Χρυσής Αυγής μετά τη διαβίβαση της ογκοδέστατης δικογραφίας, για τα «έργα και τις ημέρες» του μορφώματος που έχει χαρακτηριστεί ως «εγκληματική οργάνωση» , στις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Οι δύο δικαστικές λειτουργοί που ορίστηκαν από την Ολομέλεια του Εφετείου με γνώμονα την εμπειρία τους να συνεχίσουν τις ανακρίσεις καθώς η υπόθεση κρίθηκε μείζονος σπουδαιότητας μελετούν πλέον ενδελεχώς τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι συνάδελφοί τους, πρόεδροι πρωτοδικών και ανακριτές διαφθοράς, Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας.

Από την αξιολόγηση του περιεχομένου της δικογραφίας ,που μέχρι στιγμής, έχει οδηγήσει σε άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων αλλά και στην προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ,Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών   Παππά και Λαγού , οι ανακρίτριες  θα συντάξουν σε εύλογο χρόνο  τα νέα κατηγορητήρια για βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, τα ονόματα των οποίων δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχική λίστα  του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Όι πρώτοι που αναμένεται να μπουν στο ανακριτικό στόχαστρο είναι οι  τρεις βουλευτές του κόμματος – Γ. Γερμενής, Π.Ηλιόπουλος και Ευστ.Μπούκουρας- για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία με απόφαση της Βουλής και για τους οποίους οι ανακρίτριες θα κρίνουν εάν θα τους αποστείλουν κλήσεις σε απολογία ή εάν θα εκδώσουν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

Στη συνέχεια ,μετά την απολογία τους  οι ανακρίτριες και ο εποπτεύων εισαγγελέας ,Ισίδωρος Ντογιάκος, θα αποφασίσουν για το αν οι τρεις βουλευτές θα παραμείνουν ελεύθεροι, με ή χωρίς επιβολή περιοριστικών όρων, ή αν θα οδηγηθούν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές ως ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Η ανακριτική διαδικασία πάντως αναμένεται να είναι πολύμηνη.

Διαβάστε επίσης