«Καθοριστικής σημασίας ο ΤΑΡ για το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης»

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει τη σημασία της επιλογής τους αγωγού TAP για τη μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, εξέδωσε η επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη.

«Η απόφαση της κοινοπραξίας να επιλέξει τον αγωγό TAΡ έναντι του ανταγωνιστικού του Ναμπούκο για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη είναι καθοριστικής σημασίας για το ενεργειακό μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Της επιτρέπει την πολύπλευρη αξιοποίηση των ενεργειακών πηγών σε φυσικό αέριο», επισημαίνει η κα Δαμανάκη.

Σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο, η απόφαση «έχει σημασία και για την ίδια την Κομισιόν, που με δήλωση του προέδρου Μπαρόζο ξεκαθάρισε την ουδετερότητα της στη διαδικασία επιλογής». Εξάλλου, πρόκειται και για μία πολύ θετική εξέλιξη για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, από τις όποιες θα περάσει ο αγωγός (Ελλάδα, Αλβανια, Ιταλία), προσθέτει η ευρωβουλευτής.

Καταλήγοντας, η Μαρία Δαμανάκη σημειώνει στην ανακοίνωση της ότι «η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή του αγωγού θα δώσει πολλές νέες ευκαιρίες απασχόλησης και  θα συμβάλει στην αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών που έχουν σκληρά πληγεί από την οικονομική κρίση».

Διαβάστε επίσης