Καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες καταγγέλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Καθυστερήσεις και μεθοδεύσεις στον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες καταγγέλλουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, Θοδωρής Δρίτσας και Όλγα Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει:

α) Για την ατεκμηρίωτη και ανεξήγητη ματαίωση –όπως τη χαρακτηρίζουν– του καθόλα σύμφωνου με την ευρωπαϊκή νομοθεσία προκηρυγμένου διαγωνισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος απευθυνόταν σε 25 υποψήφιους αναδόχους, διασφαλίζοντας έτσι την ανταγωνιστική προσφορά προς όφελος του κράτους και του πολίτη. Συγκεκριμένα ενώ είχε προϋπολογιστεί το ποσό των €515.400.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τα €400.000.000. Δηλαδή λιγότερο από €7 ανά πολίτη, συν τα έξοδα των φωτογραφιών.

β) Για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού «η οποία έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του κόστους για τους πολίτες, με την ανεξήγητη επιλογή έγχρωμης φωτογραφίας (αντί της ασπρόμαυρης που είχε ήδη επιλεγεί και την  οποία επιλέγουν οι 25/28 χώρες της Ε.Ε.) χωρίς, ταυτόχρονα να προσθέτει το παραμικρό όφελος στο σκέλος της ασφάλειας, ενώ απευθύνεται σε ελάχιστους υποψήφιους αναδόχους περιορίζοντας τον μεταξύ τους ανταγωνισμό σε βάρος τελικά των ίδιων των πολιτών».

Διαβάστε επίσης