Κάτι ήξερε ο «Τίγρης»… (και μπούκαρε…)

Ο Ιβάν Σαββίδης με τον «δικό μας» τον Γραμμένο, τον Περέιρα και την «εξυγίανση» της πλάκας προκάλεσαν την «μπούκα» του Μελισσανίδη στους Ελβετούς διαιτητές κι ας γνώριζε ότι θα γραφόταν στο Φύλλο Αγώνα και θα κινδύνευε με σοβαρή τιμωρία

Μια στιγμή. Τον έχεις για κανέναν άσχετο τον Μελισσανίδη, που μπούκαρε στους διαιτητές στο ημίχρονο;

Μιλάμε πολύ σοβαρά τώρα. Τελειώνει το ημίχρονο και μπουκάρει στα αποδυτήρια των Ελβετών διαιτητών ο «Τίγρης». Μάλιστα. Κι εγώ δεν σου λέω ότι πήγε να πει μια «καλησπέρα» με κόσμια συμπεριφορά, που λέει η ανακοίνωση της ΑΕΚ.

Άλλο θέλω να σου πω. Μπουκάρει. Ποιος ήταν ο διαιτητής; Κανένας Κουτσιαύτης ήτανε ή κανένας Τσαμούρης για να μπουκάρει ο Μελισσανίδης; Ελβετός ήταν ο διαιτητής. Στέφαν Κλόσνερ.

Πάμε παρακάτω. Δεν ήξερε ο Μελισσανίδης ότι θα γίνει ανάστα ο Κύριος από το Σαββιδοτεχνείο, που μπούκαρε; Το ήξερε. Το έκανε, όμως. Ή, μήπως, δεν ήξερε ότι ο Κλόσνερ θα τα έγραφε με το νι και με το σίγμα όλα στο Φύλλο Αγώνος; Κι αυτό το ήξερε. Διαιτητής FIFA είναι ο Κλόσνερ. Τριτοκλασάτος, αλλά FIFA. Όλα τα ήξερε ο «Τίγρης». Αυτά που θ’ ακολουθούσανε δηλαδή.

Να σου πω εγώ γιατί μπούκαρε ο Μελισσανίδης στα αποδυτήρια. Γιατί κάτι ήξερε. Μη ρωτάς τι ήξερε. Στο ξεκάρφωτο, δεν μπουκάρει κανένας στα αποδυτήρια ξένων διαιτητών.

Έτσι είναι. Άπαξ και ξέρεις πώς παίζεται το έργο με τον Περέιρα και τους ξένους διαιτητές, εκατό φορές θα μπουκάρεις, όχι μία. Έχω λάθος; Μπούκαρε άνευ λόγου και αιτίας; Κάτι ήξερε.

Δηλαδή, οι ξένοι διαιτητές τι είναι, για να καταλάβω. Όσιοι που ανάβουνε κεράκια στην Παναγία την Παντάνασσα πριν πιάσουνε τη σφυρίχτρα; Σοβαροί να είμαστε. Κανονικοί άνθρωποι με αδυναμίες είναι.

Σ’ το προχωράω με τον Μελισσανίδη. Ο Περέιρα κάνει μερικά τηλέφωνα και φέρνει ξένους διαιτητές. Λύθηκε το πρόβλημα, δηλαδή, για να καταλάβω. Δεν έκαναν εγκλήματα οι ξένοι που έφερε ο Περέιρα;

Και τι να το κάνω εγώ που σου λέει το Σαββιδοτεχνείο ότι δεν έγιναν επίτηδες. Τον Περέιρα θα υποστηρίξει το Σαββιδοτεχνείο. Ανθρώπινα τα λάθη, σου λένε, κάθε φορά που κάνει παπαριές ο ξένος διαιτητής.

Και πού το ξέρουνε, δηλαδή, οι Σαββιδοτέχνες ότι είναι ανθρώπινα τα λάθη του ξένου; Τα βάλανε σε κάνα ανθρωπολαθομετρητή; Πλάκα κάνουμε τώρα; Όπως μπορεί να ματιαστεί ο Έλληνας, έτσι ματιάζεται κι ο ξένος διαιτητής.

Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, βολεύεται με τους ξένους. Άνθρωποι του Περέιρα, σου λένε, είναι όλοι αυτοί που έρχονται. Οπότε, όλα καλά. Αυτοί κάνουν μόνο ανθρώπινα λάθη.

Δεν χάνει ποτέ, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο ο ΠΑΟΚ με ξένο διαιτητή. Μάλιστα. Ούτε με Έλληνα χάνει, σου λέω εγώ. Με Περέιρα αρχιδιαιτητή, δεν χάνει. Είναι γούρικος ο Πορτογάλος για τον ΠΑΟΚ.

Έτσι είναι. Σου λέω και το άλλο. Έρχεται στην Αθήνα ένας ξένος διαιτητής. Μάλιστα. Ή πάει στη Θεσσαλονίκη. Ξέρει κανένας άμα πέρασε κανένας παράγοντας να του πει μια «καλησπέρα», καλώς ήρθατε στη φιλόξενη Ελλάδα και τα ρέστα; Όχι βέβαια.

Σ’ το είπα και την άλλη φορά. Όλοι ενδιαφέρονται να μάθουνε σε ποιο ξενοδοχείο μένουνε οι διαιτητές. Κι όλοι έχουν ανθρώπους εκεί για να ξέρουνε μέχρι και τι καφέ πίνει ο ξένος στο lobby του ξενοδοχείου.

Παστρικά πράγματα. Hotel California. Έτσι είχε γράψει η «Α» για το ξενοδοχείο που μένουνε. Μπορείς εύκολα να μπεις, αλλά δεν μπορείς να βγεις, λέει το τραγούδι των Eagles. Φυλακή, δηλαδή.

Και ποιος μου λέει εμένα ότι ο «Τίγρης» δεν είχε τίποτα περίεργες πληροφορίες για τον Κλόσνερ. Πόλεμος γίνεται στο ποδόσφαιρο. Σ’ το έγραψα και τις προάλλες. Ότι άπαξ και η Ελλάδα τερματίσει στη 16η θέση του ranking UEFA, αντίο ζωή με τη Μάρθα Βούρτση και τον Χρήστο Νέγκα.

Μία ομάδα στο Champions League. Κι άμα αυτό δεν είναι πόλεμος, τι είναι, δηλαδή. Κορμιά θα πέσουνε εφέτος. Η σφαγή του Δράμαλη. Στο έγραψε στην αρχή ακόμα, η «Α».

Κι ύστερα, σου λέει ο άλλος, ότι ήταν λάθος του Μελισσανίδη που μπούκαρε στους Ελβετούς. Ο Μελισσανίδης δεν είναι κανένας χτεσινός στο ποδόσφαιρο. Και στα μέσα και στα έξω είναι. Από το πρώτο σφύριγμα καταλαβαίνει κατά πού πάει το έργο. Στο δεύτερο σφύριγμα, το πιάνει και τι άλλο παίχτηκε.

Σ’ το προχωράω κι άλλο. Στο μεταφυσικό. Θα μπούκαρε ποτέ ο Μελισσανίδης κι ο κάθε Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Σαββίδης στα αποδυτήρια, έτσι και παιζότανε στα ίσια το έργο; Κανένας.

Άπαξ και ξέρει ο άλλος ότι εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά, στην καρέκλα του θα καθότανε και θα περίμενε το δεύτερο ημίχρονο. Θα μπουκάρανε ποτέ στην Αγγλία στα αποδυτήρια; Όχι βέβαια.

Στην Αγγλία, όμως, δεν έχουν ούτε Γραμμένο, ούτε Περέιρα. Εκεί είναι σοβαροί. Δεν πλέρωσε κανένας Ιβάν 3,5 μιλιόνια για να κάνει δική του την αγγλική ομοσπονδία.

Έτσι είναι. Άμα ήταν όλα κομπλέ, τουμπέκα. Ποια κομπλέ, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Μέλο με το μέλι; Άπαξ κι έδωσες δικαιώματα, δεν πα να ’σαι κι ο Αβραάμ Πάπας, είσαι στιγματισμένος. Πάει και τελείωσε.

Να σ’ το πω και αλλιώς. Όταν ο Περέρα αποφασίζει να πάει να δώσει συνέντευξη στο κανάλι του Σαββίδη, τι να κάνει ο «Τίγρης», να κάθεται προσοχή και να εκτελεί παραγγέλματα όπως στον στρατό, επ’ ώμου, παρουσιάστε, αρμ; Σοβαροί να είμαστε.

Έχω λάθος; Και ποιος φταίει, δηλαδή, ο Μελισσανίδης που μπούκαρε ή ο Μέλο με το μέλι που έστρωσε το χαλί για μπούκες; Άπαξ κι ακούει τον Ιβάν να λέει ότι ο Γραμμένος είναι δικός μας, έτσι θα το αφήσει;

Όχι μόνο ο Μελισσανίδης. Κι ο Μαρινάκης, αλλά κι όλοι που θέλουν να σώσουν την ομάδα τους. Γι’ αυτό σου λέω ότι όλα επιτρέπονται με τον Περέιρα και τον Γραμμένο και τους Φούσεκ, αυτούς τους νταβατζήδες της πλάκας.

Τα πάντα όλα. Τέτοιο είναι το μαντρί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι το έφτιαξε ο Ιβάν με τον Γραμμένο, τέτοιο γάλα βγάζει. Τον Μελισσανίδη να μπουκάρει στους ξένους διαιτητές.

Έτσι είναι. Ο Περέιρα έφερε στο ντέρμπι έναν Ελβετό διαιτητή που είναι υπό παραίτηση στην Ελβετία. Είναι νόμιμο αυτό; Είναι. Ηθικό είναι; Έναν τελειωμένο διαιτητή ο Περέιρα τον σέρβιρε για Κολίνα στα νιάτα του, 11-2 τα φάουλ στο πρώτο ημίχρονο εις βάρος της ΑΕΚ. Καταλαβαινόμαστε, νομίζω.

Και ρωτάω τώρα, εγώ. Βάζει ένα γκολ ο Μάνταλος και ο Ελβετός συμβουλεύεται το VAR. Και το ακυρώνει. Μάλιστα. Ήταν οφ σάιντ ή δεν ήταν ο Μάνταλος;

Κάπου κοντά στο κόρνερ ήταν ο Λημνιός. Κάλυπτε τον Μάνταλο ή όχι; Ερώτηση κάνω. Έκανε τίποτα γι’ αυτό ο Κλόσνερ; Πήγε στο VAR και το ακύρωσε. Χωρίς να είναι βέβαιος, παίρνει τη σωστή απόφαση. Άπαξ και δεν υπήρχε η γραμμή, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Το ακύρωσε, όμως, δεν το μέτρησε.

Δηλαδή, αν ήτανε ματιασμένος από τον «Τίγρη» θα το ακύρωνε; Θα ήταν η αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου που λένε και τα κιτάπια; Θα του έλεγε κανένας γιατί το μέτρησες; Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Και μην πει κανένας ξυπνιτζής ότι ο Κρίστισιτς έκανε φάουλ στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Τέτοιες φάσεις γίνονται καμιά κατοστή στα παιχνίδια. Άπαξ κι έχεις την αμφιβολία, αφήνεις το παιχνίδι να συνεχιστεί. Δεν ήταν κανένα καραμπινάτο.

Και μιας και το ’φερε η κουβέντα για το ακυρωθέν του Μάνταλου. Κανένας δεν πρόσεξε τον βοηθό. Καρφωμένος στη θέση του ο κύριος. Χωρίς να έχει σηκωμένη τη σημαία.

Μιλάμε, δηλαδή, ότι ο Περέιρα τον πήρε από κανένα πανέρι στην Ελβετία. Ζούεχερ με το όνομα. Έτσι λέγεται ο Ελβετός. Έγραψε ιστορία κι αυτός με τον Περέιρα. Στη θέση του με τη σημαία κάτω. Και μου λες τώρα, εσύ, γιατί μπούκαρε ο Μελισσανίδης.

Κι αυτό που ακολούθησε με τις ανακοινώσεις είναι για θέατρο. Η ΑΕΚ έβγαλε ανακοίνωση ότι ο Μελισσανίδης επέδειξε κόσμια συμπεριφορά και πλακώσανε οι Σαββιδοτέχνες στο δόξα πατρί.

Ο «Τίγρης» με κόσμια συμπεριφορά, σου λέμε, δεν γίνεται. Και δεν είναι ηθικό, σου γράφει ο άλλος. Μάλιστα. Και ποιοι μιλάνε για ηθική; Οι Σαββιδοτέχνες, που είδαν τον Ιβάν να μπουκάρει με το κουμπούρι στο γήπεδο και το χαρακτήρισαν ατυχές γεγονός. Κι ο Κλιντ Ίστγουντ όταν κοπανούσε με την πιστόλα του στα καουμπόικα έργα, ατυχές γεγονός ήτανε.

Είναι φοβερό αυτό το πράγμα, ρε. Γράφει ο μέγας Κόλκας ότι από τη στιγμή που ο Ιβάν μπούκαρε με το σιδερικό στο γήπεδο, οι άλλοι το πήραν σερί κορδόνι και μπορεί να εκβιάζουν την κυβέρνηση, να πληρώνουν τους δικαστές, να απειλούν κόσμο. Αυτό γράφει. Άργησε, αλλά το κατάλαβε ο Σαββιδοτέχνης Κόλκας, ότι ο Σαββίδης με την μπιστόλα τα ξεκίνησε όλα αυτά.

Μαρινάκης, Μελισσανίδης να μπουκάρουν με πιστόλια

 Όπως θα διαβάζετε στη διπλανή στήλη, το Σαββιδοτεχνείο έκανε επανάσταση γιατί ο Μελισσανίδης μπούκαρε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Μάλιστα.

Τα χώνουνε άγρια και στην κόσμια συμπεριφορά, που λέει η ανακοίνωση της ΑΕΚ. Εδώ μιλάμε για μπούκα στα αποδυτήρια, δεν μιλάμε για μπούκα με το σιδερικό στο χορτάρι. Δεν είναι το ίδιο.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Σ’ το γυρίζω στο μεταφυσικό. Πες ότι αύριο μπουκάρουν στο γήπεδο με το εξάσφαιρο ο Μαρινάκης κι ο Μελισσανίδης. Μάλιστα.

Τι θα γράφει ο Σταύρακας ο Κόλκας μετά; Θα τα χώσει, όταν ο πρώτος διδάξας είναι ο Ιβάν; Πού να ξέρω εγώ τι θα γράψουνε οι Σαββιδοτέχνες. Δεν θα μπορούσε να τους τύχει χειρότερο σενάριο.

Να τα χώσουνε; Θα είναι σαν να πυροβολάνε και τον Σαββίδη, το πρώτο πιστόλι του Φαρ Ουέστ. Γι’ αυτό σου λέω ότι είναι άλλο πράγμα μια μπούκα στα αποδυτήρια κι άλλο στο χορτάρι με την μπιστόλα. Κι ετοιμάσου να διαβάσεις δίπλα, γιατί μπούκαρε ο Μελισσανίδης.

Γιατί κανένας δεν μπουκάρει στην Τούμπα;

Να σ’ το κλείσω. Βγάλε έξω τον Κομίνη. Ξέρεις κανέναν διαιτητή που θα σφύριζε στην Τούμπα και θα πήγαινε κόντρα στον ΠΑΟΚ; Που ν’ αναγκάσει τον μικρό Γιωργάκη να μπουκάρει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο; Ερώτηση κάνω.

Μην την ψάχνεις, δεν υπάρχει. Και μην πει κανένας ότι ο Σιδηρόπουλος την περασμένη Κυριακή αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Αυτά τα λέει ο Κάκος για να βγάζει μεροκάματο στο ΟΡΕΝ του Ιβάν.

Ο Σιδηρόπουλος πρίμα γούστα τον πήγε τον ΠΑΟΚ, απέβαλε και τον Σάσα για ένα απλό φάουλ. Και μην πει κανένας ξυπνιτζής ότι υπάρχουν κάμερες στα αποδυτήρια της Τούμπας έξω από το καμαράκι των διαιτητών.

Άπαξ κι είσαι φορτωμένος από την αδικία, δεν σε πιάνουνε ούτε οι κάμερες ούτε οι παρακάμερες. Γραμμένες τις έχεις. Ας γράψουνε ό,τι θέλουν κι ας πληρώσεις όσα πρόστιμα θέλει.

Εδώ, ρε, ο Ιβάν με είκοσι κάμερες να βλέπουν το παιχνίδι σε όλο τον κόσμο και μπούκαρε μέσα, και θα κωλώσει ο Μελισσανίδης να μπουκάρει στα αποδυτήρια; Χαίρετε.

Διαβάστε επίσης