Κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής

Παραφράζοντας το μότο της Μπαρτσελόνα («κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος) και προσαρμόζοντας το σε έναν από τους άσους της καταλανικής ομάδας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Αντρές Ινιέστα είναι «κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής». Κι αυτό γιατί, ο 29χρονος μέσος με την δωρεά του ύψους 240.000 ευρώ ουσιαστικά έσωσε την Αλμπαθέτε από τον κίνδυνο υποβιβασμού που αντιμετώπιζε.

Συγκεκριμένα, ο ισπανικός σύλλογος αγωνίζεται στη Segunda Division (δεύτερη κατηγορία) και για να παραμείνει εκεί, όφειλε να καταβάλει άμεσα (μέχρι την περασμένη Πέμπτη) το ποσό των 240 χιλιάδων. Τα χρήματα δεν βρίσκονταν από πουθενά και ο κίνδυνος του υποβιβασμού φάνταζε κάτι παραπάνω από ορατός. Μέχρι που ο Ινιέστα, ως «από μηχανής θεός» εμφανίστηκε και τα έδωσε, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Μάθιου Μαρτίνεζ. Αν αναρωτιέστε τον λόγο, αυτής της… διευκόλυνσης του Ισπανού διεθνή μέσου, αρκεί να αναφέρουμε ότι η αγάπη του για την Αλμπαθέτε είναι μεγάλη, αφού από εκεί ξεκίνησε την καριέρα του πολύ μικρός, πριν μεταπηδήσει στις ακαδημίες της «Μπάρτσα».

Εξάλλου, αυτή δεν είναι καν η πρώτη φορά που ο μεσοεπιθετικός των «μπλαουγκράνα» βοηθά την ομάδα της καρδιάς του. Το 2011 είχε είχε δωρίσει το ποσό των 420.000 ευρώ και την είχε σώσει και τότε από παρόμοιες περιπέτειες…

Διαβάστε επίσης