Κατήφορο η Εθνική, Large ο Γραμμένος…

Η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου πέτυχε τη διάλυση της Εθνικής ομάδας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ερασιτεχνικές επιλογές και τα πειράματα που έγιναν, οδήγησαν σε απανωτούς αποκλεισμούς, υποχώρηση στη γενική κατάταξη, με αποτέλεσμα οι κληρώσεις να είναι πιο δύσκολες και να χρειάζονται υπερβάσεις προκειμένου να έλθουν ξανά οι επιτυχίες.

Τελευταίο… φρούτο ο Ολλανδός Τζόνι Φαν’τ Σιπ, που δίχως προπονητικές περγαμηνές προσλήφθηκε και δεν είχε να δώσει τίποτα στην Εθνική, κάτι που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Υπήρξαν περίεργες κλήσεις, άπαντες έγιναν διεθνείς και το χρήμα έρεε άφθονο. Δυστυχώς, κάποιοι προτίμησαν να κάνουν ταξιδάκια, απ’ το να προετοιμάζεται όπως πρέπει η Εθνική ομάδα, ώστε ν’ αυξήσει τις πιθανότητες επιστροφής στα θετικά αποτελέσματα.

Σε μια εποχή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι Ενώσεις στενάζουν, οι αποτυχημένες επιλογές οδηγούν σε παχυλές αποζημιώσεις. Ο Γερμανός Σκίμπε, στον οποίο ο Γραμμένος έκανε νέο συμβόλαιο με προνομιακούς ως προς την αποζημίωση όρους, διεκδίκησε αποζημίωση που προσέγγισε τις 550.000 ευρώ. Ακολούθησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, που έλαβε από την Ομοσπονδία περίπου 100.000 ευρώ ως αποζημίωση. Και τώρα ο Σκίμπε. Και όλοι αυτοί έχουν και συνεργάτες που δεν κουνάνε μαντήλι στο τζάμπα.

Οι άμεσες απώλειες βέβαια είναι οι λιγότερες. Γιατί απ’ την κατάντια της Εθνικής όλοι χάνουν…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα