Κατήγγειλε την καθυστέρηση των έργων στην Αμφίπολη ο Τζιτζικώστας

Για “απαράδεκτη, δεύτερη στη σειρά, καθυστέρηση από πλευράς του υπουργείου πολιτισμού” στο έργο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

“Το έργο τελικά εντάχθηκε τον Ιανουάριο. Σήμερα πλησιάζουμε για Ιούνιο και το υπουργείο πολιτισμού δεν έχει κάνει το παραμικρό σε σχέση με το έργο για τον τύμβο Καστά”, είπε και πρόσθεσε: “Καλώ το υπουργείο πολιτισμού να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες και να μην οδηγήσει τη διοίκηση της Περιφέρειας σε άλλα μέτρα”.

Αφορμή για την σχετική τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα, όπως είπε ο ίδιος, ήταν η απάντησή του σε επερώτηση της παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” για την εικόνα του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς. Παρουσιάζοντας την επερώτηση ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι η εικόνα του μουσείου δεν είναι καλή, έκανε λόγο για πλήρη απαξίωσή του και σαν υποδομή και σαν αρχαιολογικά ευρήματα και ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες της Περιφέρειας στον τομέα αυτό.

Απαντώντας στη συγκεκριμένη επερώτηση ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε: “εμείς το θέλουμε το αρχαιολογικό μουσείο του Κιλκίς που πράγματι μπορεί να αποτελέσει ένα μουσείο πολύ σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας” και έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα να φέρει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται, ότι κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στους μαθητές Μαρία Χατζή, Γιώργο Ασπρούγαλη, Δημήτρη Μούτσο, Ελένη Πριμεράκη και Σάββα Θώμογλου οι οποίοι, ως μέλη συλλόγων της Θεσσαλονίκης, διακρίθηκαν πριν από λίγες μέρες στην παγκόσμια γυμνασιάδα που έγινε στο Μαρόκο. Στην εν λόγω διοργάνωση η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση σε μετάλλια στη γενική κατάταξη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα