Κατηγορείται για παράνομο στοιχηματισμό ο Στάριτζ, αναμονή από Λίβερπουλ

Για σοβαρή παραβίαση των κανονισμών περί στοιχηματισμού εγκαλείται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στην Αγγλία ο Ντάνιελ Στάριτζ. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ κατηγορείται ότι τον περασμένο Ιανουάριο (που αγωνιζόταν ως δανεικός στη Γουέστ Μπρόμιτς) συμμετείχε άμεσα ή έμμεσα σε στοιχηματισμό, παραβιάζοντας τα σχετικά άρθρα του κανονισμού.

Όπου ρητά απαγορεύεται σε συμμετέχοντα να στοιχηματίσει ή «να καθοδηγήσει, αδειοδοτήσει, προκαλέσει, ή επιτρέψει σε οποιονδήποτε να στοιχηματίσει σε αποτέλεσμα, διακύμανση, συμπεριφορές ή οποιοδήποτε κομμάτι, ή συμβάν που συνδέεται με ένα ποδοσφαιρικό αγώνα, μια διοργάνωση, ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα που αφορά ή συνδέεται με το ποδόσφαιρο, οπουδήποτε στον κόσμο, όπως για παράδειγμα μια μετεγγραφή, παίκτη, προπονητή, ατζέντη, επιλογή ομάδας ή θέματα πειθαρχίας».

Παραβίαση ορίζεται και αν κάποιος «μεταφέρει σε οποιονδήποτε πληροφορίες σχετικές με το ποδόσφαιρο, όπου έχει αποκτήσει μέσω της θέσης του στο παιχνίδι και που δεν είναι δημόσια γνωστές εκείνη την ώρα, ο συμμετέχων θα έχει παραβιάσει τον κανονισμό εφόσον οποιαδήποτε πληροφορία χρησιμοποιηθεί για στοιχηματισμό». Στον Στάριτζ δόθηκε διορία, ως τις 20 Νοεμβρίου, για να απολογηθεί.

Η Λίβερπουλ, τηρεί στάση αναμονής, επισημαίνει πως ο παίκτης συνεργάζεται με την ομοσπονδία και θα κάνει οποιοδήποτε σχόλιο μετά το πέρας της έρευνας.

Συγκεκριμένα, η επίσημη τοποθέτηση των «κόκκινων», αναφέρει: «Ο Ντάνιελ έχει δώσει την πλήρη και ξεκάθαρη συνεργασία του σε όλη αυτή τη διαδικασία και έχει διαβεβαιώσει το σύλλογο πως θα συνεχίσει να το κάνει. Ο Ντάνιελ δήλωσε κατηγορηματικά πως ουδέποτε έχει στοιχηματίσει στο ποδόσφαιρο. Όπως και με οποιοδήποτε αντίστοιχο θέμα, θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν κάνουμε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα