Κατρούγκαλος: Αλλιώς κυβερνιέται μία χώρα και αλλιώς μια επιχείρηση

Κριτική στην κυβέρνηση για το μοντέλο διακυβέρνησης της, ασκεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

«Αλλιώς κυβερνιέται μία χώρα και αλλιώς μια επιχείρηση. Να προσπαθείς να έχεις πλήρως τα ίδια κριτήρια managment που εφαρμόζεται σε μία επιχείρηση σε μία χώρα, είναι ήδη εξαρχής ένα πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.
Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι πήραν οι υπουργοί φακέλους με εξάμηνο πλάνο για το τι θα κάνουν, αντί να είναι αυτοί που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση.

«Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που συντονίζει την κυβέρνηση, συντονίζει όμως. Αν ο καθένας παίρνει εκ των προτέρων τι θα κάνει στο υπουργείο του, θα μπορούσε και να μην είναι. Τα πρώτα δείγματα γραφής, επιβεβαιώνουν την κριτική που κάναμε, ότι αυτή η κυβέρνηση πρόκειται να είναι σαφώς πιο νεοφιλελεύθερη και σαφώς πιο ταγμένη στο τέλος του φάσματος προς τα δεξιά σε σχέση με τις προηγούμενες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξη του κόμματος, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε πως το στοίχημα είναι μεγάλο υπογραμμίζοντας πως «αν θα μπορέσουμε να μετεξελιχθούμε σε ένα κόμμα αντίστοιχο της εμπιστοσύνης που μας έχει δείξει μέχρι τώρα ο κόσμος».
Για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ο πρώην υπουργός τόνισε πως «έχει πει ο πρόεδρος μας, ότι αυτή θα είναι δομική. Ως το προς αν θα συνδυαστεί με κινηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις, είναι προφανές για εμάς. Δεν αρκεί η κοινοβουλευτική κριτική. Η κοινοβουλευτική κριτική πρέπει πάντα να συνδυάζεται , για ένα κόμμα που θέλει να είναι κόμμα της Αριστεράς, με την παρουσία του στο δρόμο.. Ο πρόεδρος είπε, ότι τα νέα χαρακτηριστικά του κόμματος, θα πρέπει να είναι, μαζικό, λαϊκό, αλλά και κόμμα της Αριστεράς. Η Αριστερά ποτέ δεν ήταν υπέρ της ατομικής βίας, όμως θεωρεί ότι η κινητοποίηση της κοινωνίας δεν αποτελεί βία, αποτελεί ενεργοποίηση ενός δικαιώματος».

Διαβάστε επίσης