Καβάτζα για το… επόμενο πρωτάθλημα

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου είχε γίνει το ντέρμπι πρωταθλήματος Άρη-ΠΑΟΚ 1-0 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Ήταν το ματς για το οποίο καταγγέλθηκε απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας, Μάριου Σιαμπάνη, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε. Την επόμενη μέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για απόπειρα δωροδοκίας παικτών του Άρη.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες, για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της δωροδοκίας και της παράνομης βίας.

Η υπόθεση ανατέθηκε στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ την επίβλεψή της έχει η Αθλητική Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. Από τότε πέρασαν τέσσερις μήνες και η υπόθεση πλανάται στον ποδοσφαιρικό αέρα.

Για φανταστείτε να διεκδικούσε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα απ’ τον Ολυμπιακό ή να ήταν πρωτοπόρος και να έβγαινε ξαφνικά μια ποινή. Αλλά και τώρα, όπως είναι η κατάσταση, μπορεί ο «δικέφαλος του βορρά» να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα το στερηθεί ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Πότε περιμένουν οι Αρχές να τρέξουν τις διαδικασίες και ν’ ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους; Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο αυτό που αναδείχθηκε ήταν η προσφυγή στη Δικαιοσύνη του Μάριου Σιαμπάνη με αγωγή σε βάρος της ΕΠΟ, καθώς δημοσιοποιήθηκαν προσωπικά του δεδομένα. Ο νεαρός τερματοφύλακας ζητά 250.000 ευρώ απ’ την Ομοσπονδία κι έχει στο πλευρό του τον ΠΣΑΠ. Αυτά είναι τα παρακλάδια της υπόθεσης. Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι σε πειθαρχικό επίπεδο να ξεκαθαρίσει αν θα επιβληθεί ή όχι κάποια ποινή στον ΠΑΟΚ. Εκτός αν την κρατάνε… καβάτζα για το επόμενο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα