Καβγαδάκι ήταν και πέρασε

“Το τετ-α-τετ απέδωσε και Φώφη και Σταύρος πορεύονται μαζί”. Αυτό διαρρέουν πλέον οι συνεργάτες των δύο πολιτικών αρχηγών σχετικά με τη συνάντηση που είχαν η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Μία συνάντηση που έγινε στο γραφείο της κ. Γεννηματά και διήρκεσε επί 60 λεπτά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από το Ποτάμι το τετ α τετ ήταν «σε καλό κλίμα». Όπως ειπώθηκε η συνάντησηαφορούσε τρία θέματα:

  • Τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis
  • Την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, που επιθυμεί να φέρει η κυβέρνηση
  • Την στάση του Κινήματος Αλλαγής ως προς τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (23 Μαΐου)θα γίνει στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων μετά από αίτημα Γεννηματά η οποία στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητούσε εκλογές εδώ και τώρα.  Όπως ανέφεραν συνεργάτες των δύο, έγινε μια συνεννόηση μεταξύ τους ώστε να υπάρξει «συντονισμός» στις τοποθετήσεις τους στη Βουλή. «Προφανώς δεν θα λέει ο ένας εκλογές και ο άλλος το αντίθετο» ανέφεραν, χωρίς να προσδιορίζουν ωστόσο το πώς θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Το αίτημα για εκλογές «εδώ και τώρα» από το Κίνημα Αλλαγής είχε προκαλέσει αναταράξεις μεταξύ των εταίρων, καθώς ο επικεφαλής του Ποταμιού, λίγες ημέρες μετά το αίτημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για πρόωρες εκλογές, διατύπωσε ακριβώς την αντίθετη θέση.

Ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής», σημείωνε ότι «οι εκλογές δεν αρκούν για να αλλάξει η ζωή μας. Χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, ένας επανακαθορισμός της πορείας της χώρας με στόχο την αύξηση του ΑΕΠ, δουλειές και εξαγωγές. Είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση».

Ακολούθησε η γνωστή προειδοποίηση Γεννηματά «ως εδώ, καμία περαιτέρω ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές και διχόνοια στο εσωτερικό μας» και πως «θα αφήσουμε πίσω όσους είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα. Πολύ περισσότερο όσους αναζητούν την επόμενη εκλογική στέγη».

Το Ποτάμι είχε απαντήσει ότι «το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης δεν δέχονται εντολές από κανέναν». Μετά από μερικές ημέρες σχετικής νηνεμίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης με συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο δηλώνει «Δεν παζαρεύω με ΣΥΡΙΖΑ, δεν φεύγω από το ΚΙΝΑΛ» ενώ έχει διαψεύσει και μέσω αναρτήσεών του τις φήμες ότι λοξοκοιτά προς το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε επίσης