ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ “Ο δημαγωγός των βορείων προαστίων”

“Η Αυτοδιοίκηση δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται από «λαϊκιστές και δημαγωγούς βορείων προαστίων». Με αυτό τον τρόπο απαντά η ΚΕΔΕ στον υπουργό   Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αποδεικνύοντας πως οι δύο πλευρές έχουν κόψει κάθε επικοινωνία και είναι αποφασισμένοι για πόλεμο.

Όλα ξεκίνησαν από την αντιπαράθεση του υπουργού Εσωτερικών με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο κ. Σκουρλέτης για την διαφημιστική καμπάνια της ΚΕΔΕ κατά του “Κλεισθένη”.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με μακροσκελή ανακοίνωση της επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του κ. Σκουρλέτη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “όσοι δεν έχουν επιχειρήματα, προσφεύγουν στο λαϊκισμό”.

Στην ανακοίνωση η ΚΕΔΕ κάνει λόγο για έξι ψέματα του κ. Σκουρλέτη και 6 αλήθειες, κάνοντας λόγο “για αστήρικτες συκοφαντίες, για να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση”.

Ακόμη στην ίδια ανακοίνωση η ΚΕΔΕ επισημαίνει: “Επειδή ο κ. Σκουρλέτης δε μπορεί να απαντήσει με πειστικά επιχειρήματα με ποιον τρόπο θα βελτιώσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα που έφερε στη Βουλή τη λειτουργία των Δήμων και την καθημερινότητα των πολιτών, «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» και αναδεικνύει ως κυρίαρχο ζήτημα, την εκστρατεία ενημέρωσης της ΚΕΔΕ”.

Τα ψέματα και οι αλήθειες

Και η ΚΕΔΕ υποστηρίζει πως “στα ψέματα Σκουρλέτη, απαντάμε με 6 αλήθειες”:

  • Αλήθεια πρώτη: Δεν υπηρετεί καμία προσωπική στρατηγική, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Υπουργός, η διενέργεια της εκστρατείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις συνέπειες του “Κλεισθένη” στην καθημερινότητα των πολιτών και στη λειτουργία των Δήμων. Είναι μια απόφαση που πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Στην Αυτοδιοίκηση οι αποφάσεις λαμβάνονται δημοκρατικά, με πλειοψηφίες και με διαφάνεια. Αυτό να το καταλάβει καλά ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος είναι «αλλεργικός» στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφορετική άποψη.
  • Αλήθεια δεύτερη: η απόφαση της ΚΕΔΕ να ενημερώσει τους πολίτες υλοποιήθηκε αφού τηρήθηκαν απόλυτα οι προβλέψεις της υφιστάμενης νομοθεσίας. Μας χορηγήθηκε μάλιστα από το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Μ.Μ.Ε. σχετικό έγγραφο, το οποίο ΕΓΚΡΙΝΕΙ τη διενέργεια της εκστρατείας. Όσο λοιπόν κι αν προσπαθεί με έμμεσο τρόπο να μας συκοφαντήσει ο κ. Σκουρλέτης, για την απόφαση μας να ενημερώσουμε την ελληνική κοινή γνώμη για το νομοθετικό του τερατούργημα, η άποψη του αρμόδιου υπουργείου τον διαψεύδει και τον ακυρώνει.
  • Αλήθεια τρίτη: στους καταστατικούς σκοπούς της ΚΕΔΕ προβλέπεται μεταξύ άλλων και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης, πάνω σε ζητήματα που αφορούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Σε αυτούς τους καταστατικούς σκοπούς ανταποκρινόμαστε με αίσθημα ευθύνης. Αν δεν αρέσει στον κ. Υπουργό το καταστατικό μας, ας το αλλάξει.
  • Αλήθεια τέταρτη: επιστρέφουμε ως συκοφαντικές τις αναφορές του κ. Σκουρλέτη, όσον αφορά τον τρόπο διαχείρισης των αποθεματικών της ΚΕΔΕ. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Υπουργός ότι η διαχείριση των οικονομικών της ΚΕΔΕ συνολικά, υπόκειται σε διαρκή έλεγχο από ορκωτούς λογιστές, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Αντί λοιπόν ο κ. Σκουρλέτης να αφήνει υπονοούμενα και να μας απειλεί έμμεσα, ας φροντίσει καταρχήν να μας αποδώσει τα χρήματα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που μας οφείλει το Υπουργείο Εσωτερικών και παράνομα μας παρακρατά. Και στη συνέχεια, αν αμφισβητεί τη διαχείριση μας, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε επιπλέον έλεγχο από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.
  • Αλήθεια πέμπτη: ο κ. Σκουρλέτης δε δίνει δεκάρα για τα χρήματα των φορολογουμένων, το σεβασμό των οποίων υποκριτικά επικαλείται. Αν νοιαζόταν πραγματικά, θα μας έδινε δημόσια λογαριασμό για το πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κόστισαν και κοστίζουν στον έλληνα φορολογούμενο τα διάφορα ταξίδια αναψυχής κυβερνητικών στελεχών. Πόσες χιλιάδες ευρώ μας κοστίζουν κάθε μήνα οι εκατοντάδες σύμβουλοι και τα trolls που κύρια ασχολία τους είναι να υβρίζουν από το διαδίκτυο όσους είναι αντίθετοι με την κυβερνητική πολιτική. Πόσες χιλιάδες ευρώ κοστίζουν τα βίντεο που κατά καιρούς κατακλύζουν το διαδίκτυο, για να διαφημίσουν το “κυβερνητικό έργο”. Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ μας κόστισαν τα επικοινωνιακά σόου τύπου Ζαππείου και Πρεσπών. Αν πραγματικά νοιαζόταν για τα χρήματα των φορολογουμένων, θα μας είχε ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη, για τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που κόστισε στην Πατρίδα μας η αποτυχημένη διαπραγμάτευση του 2015. Ο λογαριασμός αυτός κε Σκουρλέτη είναι πολλές χιλιάδες φορές υψηλότερος από το ελάχιστο κόστος της καμπάνιας ενημέρωσης της ΚΕΔΕ.
  • Αλήθεια έκτη: γνωρίζουμε ότι ο κ. Σκουρλέτης ενοχλείται από την αλήθεια και τη διαφορετική άποψη. Προφανώς αυτό είναι κατάλοιπο της ολοκληρωτικής ιδεολογίας του. Όσο όμως κι αν ενοχλείται, δεν πρόκειται να σταματήσουμε, μέχρι να ακυρώσουμε στην πράξη το νομοσχέδιο έκτρωμα που έφερε στη Βουλή. Για την Αυτοδιοίκηση, ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο καλύτερος σύμμαχος της Δημοκρατίας. Και η καλύτερη τακτική απέναντι σε συκοφάντες και λαϊκιστές σαν τον κ. Σκουρλέτη είναι να τους “ταράξουμε” στην αλήθεια και τη δημοκρατία. Στην «εκστρατεία λάσπης, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης» του κ. Σκουρλέτη απαντάμε με εκστρατεία ενημέρωσης και αλήθειας”.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα