Κεφαλίδου: «Η τροπολογία Κεραμέως αφήνει υπόνοιες ευνοιοκρατίας στα ΑΕΙ»

Δείτε τι δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Για «προχειρότητα» κατηγορεί την Νίκη Κεραμέως η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου, αναφορικά με την κυβερνητική τροπολογία για την αλλαγή εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης των ΑΕΙ.

«Είναι πράγματι απογοητευτική η εικόνα των συνεχόμενων τροπολογιών για το θέμα της διοίκησης των Πανεπιστημίων», δήλωσε η κυρία Κεφαλίδου, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου, που είχε υιοθετηθεί από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας».

«Η προχειρότητα των νομοθετημάτων Κεραμέως και στην Γ’ Βάθμια Εκπαίδευση, οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε ακυβερνησία, που έρχεται να προστεθεί στα σωρευμένα προβλήματά τους», τόνισε η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Όπως σημείωσε, πριν ένα μήνα ψηφίστηκε σχετική τροπολογία, «που υποτίθεται θα έλυνε το θέμα».

Ωστόσο, ανέφερε χαρακτηριστικά, «πρόχειρα, τελευταία στιγμή, πριν τη λήξη της κυβερνητικής θητείας της, σήμερα η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ φέρνει άλλη μια πρόχειρη τροπολογία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το χάος που η ίδια δημιούργησε».

«Είναι θέμα λογικής»

Η Χαρά Κεφαλίδου σημείωσε πως «είναι θέμα λογικής», παραθέτοντας τρία σημεία αναφορικά με τις διοικήσεις των ΑΕΙ και τους σχεδιασμούς Κεραμέως:

1. «Αφού τελικά παραπέμπει το ζήτημα στη Σύγκλητο, γιατί διατηρεί την επαναπροκήρυξη;

2. »Στην εκλογή πρύτανη, οι εξωτερικοί δεν εκλέγονται από το σύνολο των Μελών ΔΕΠ όπως οι εσωτερικοί, που λογοδοτούν σε αυτούς που τους εξέλεξαν. Έτσι, οι 6 εσωτερικοί θα λογοδοτούν στους ΔΕΠ, οι 5 εξωτερικοί στους 6 εσωτερικούς και συνολικά οι 11 σε κανέναν.

3. »Επιπλέον, η Σύγκλητος με βάση τον Νόμο Κεραμέως ασχολείται μόνο με ακαδημαϊκά θέματα, οπότε δεν έχει αρμοδιότητα στην επιλογή των εξωτερικών Μελών του Συμβουλίου».

Και τόνισε πως η διάταξη «αντιβαίνει τόσο εξόφθαλμα στον πρόσφατο νόμο, που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, που αφήνει υπόνοιες ευνοιοκρατίας και στον πιο καλόπιστο».

Η τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι το κόμμα της είναι αντίθετο στη διάταξη του άρθρου 8 της τροπολογίας, «το καταψηφίζουμε, προτείνοντας, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο αδιέξοδο, για τα Συμβούλια Διοίκησης, ο πλειοψηφών Σύμβουλος να έχει διπλή ψήφο, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα