ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ: “Στα λόγια γράφετε ιστορία, στην πράξη κάνετε αναίσχυντες κωλοτούμπες”

«Η διάτρητη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι παρά ακόμα ένας φανφαρόνικος αντιπερισπασμός που πασχίζει να αμβλύνει τους τελευταίους σπασμούς μιας τραγικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που στα λόγια γράφει ιστορία και στην πράξη κάνει μόνο αναίσχυντες κωλοτούμπες», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια η βουλευτής της ΔΗΣΥ Χαρά Κεφαλίδου.

«Αν η Συμφωνία περάσει, η Ελλάδα αποποιείται την ιστορική κληρονομιά της Μακεδονίας. Όσο για τα Σκόπια, κατοχυρώνουν το μονοπώλιο της ταυτότητας και της γλώσσας με τη βούλα της ελληνικής Κυβέρνησης και μπαίνουν στο ΝΑΤΟ υπερηφάνως», είπε η κ. Κεφαλίδου και πρόσθεσε ότι η Συμφωνία «συνομολογεί να πάει η Ελλάδα, με δεμένα χέρια, σε μια σειρά ατέρμονων διαπραγματεύσεων με τους γείτονες, σχετικά με το τι δικαιούται να ονομάζεται μακεδονικό και τι όχι» και αυτή «θα είναι μια διαπραγμάτευση που θα καταλήγει πάντοτε σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων».

«Αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η Κυβέρνηση σε είκοσι χρόνια θα έχουν περάσει στα ψιλά της Ιστορίας. Αυτό που γίνεται όμως σήμερα θα σημαδεύει τη χώρα από τώρα και στο διηνεκές. Είναι πολύ βαρύ το παρελθόν που δημιουργείται», είπε η βουλευτής της ΔΗΣΥ.

Διαβάστε επίσης