Κεγκέρογλου: «Την προσεχή εβδομάδα η συζήτηση για το ασφαλιστικό»

Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε ακόμη πως στόχος (με το νέο ασφαλιστικό) είναι «να κλείσουν και οι τελευταίες τρύπες, που υπάρχουν στο σύστημα σε σχέση με εισφοροδιαφυγή και μαύρη εργασία, αδήλωτη και ανασφάλιστη».

«Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο έχουν ύστερα από πολλή επεξεργασία συγκεκριμένη στόχευση, ούτως ώστε να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα των ταμείων και πραγματικά τη δύσκολη περίοδο, που περνάμε, να μην υπάρχει ανάγκη για μείωση των δαπανών, γενικότερα, που έχουν να κάνουν ασφαλώς με τις συντάξεις» σημειώνει ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου εκφράζει την πεποίθηση ότι «με την κατάθεσή του και τη συζήτησή του, θα φανεί ότι είναι ένα νομοσχέδιο θετικό από όλες τις πλευρές. Έχει μέσα διατάξεις που λύνουν προβλήματα, έχει διατάξεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία. Επί των συγκεκριμένων διατάξεων, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανείς που θα μπορέσει να επιχειρηματολογήσει σοβαρά περί του αντιθέτου».

 

 

Διαβάστε επίσης