Κεγκέρογλου: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις και μεθοδεύσεις

Ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στην Βουλή για την υπόθεση του Νίκου Παππά τόνισε πως «Όπως αποδείχθηκε, ούτε τα ελεγχόμενα κανάλια όπως τα ήθελε αλλά ούτε η κυβερνητική ΕΡΤ, αρκούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Παππά, που όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της δικογραφίας σχεδίασε και μεθόδευσε την ίδρυση ενός καθαρού και απόλυτα ελεγχόμενου μέσου, ενός φερέφωνου, του ΣΥΡΙΖΑ CHANEL, που θα έπαιζε και το ρόλο του πολιορκητικού κριού προς τα υπόλοιπα».

Ο κ. Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι «Οι μεθοδεύσεις και η επιδίωξη αλλοίωσης του διαγωνισμού και των κανόνων παραχώρησης του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, η στρατολόγηση παρένθετων προσώπων και το στήσιμο γενικότερα για να πάρει το ένα τέταρτο της Φλωρεντίας ο κύριος Καλογρίτσας είχαν αποκαλυφθεί από τότε. Σήμερα συζητούμε γιατί υπάρχει μια δικογραφία, καταθέσεις, καταγγελίες και στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν και αφενός αποτελούν επιβεβαίωση και συνέχεια όσων είχαν διαπιστωθεί από το 2016 και αφετέρου επιβάλλουν την περαιτέρω έρευνα».

Αναφορικά με την υπόθεση είπε ότι «Όλο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει δημοσιοποιούνται καθημερινά, με εκκωφαντικό τρόπο ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για μεθοδεύσεις που προσβάλλουν το δημοκρατικό τις πολίτευμα και συνιστούν βαριά αξιόποινες πράξεις».

«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου και απαρίθμησε.

«Πρώτον: Ο Πάνος Καμμένος δημοσίως διατρανώνει ότι ο κουμπάρος του κ Σπίρτζη, κύριος Καλογρίτσας διακινεί μαύρο χρήμα.

Δεύτερον: Τα βοσκοτόπια βαπτίζονται θέρετρα με προκλητικά υπερτιμημένη αξία.Η διορισμένη από την κυβέρνηση Επιτροπή Διαγωνισμού έλεγξε τις δηλώσεις της και την αξία της, της είχε υποχρέωση; Ή αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις των «νονών»; Έκανε σωστά κατά συνείδηση το καθήκον της; Ή εκτέλεσε εντολές;

Τρίτον: Η Επιτροπή Διαγωνισμού όφειλε να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, τις τραπεζικές καταθέσεις σε λογαριασμό του υπερθεματιστή σε αναγνωρισμένες τράπεζες.

Τέταρτον: 127,6 εκατ. ευρώ δάνεια στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, τα 78 από τα οποία καθ’ υπέρβαση του πιστοληπτικού του ορίου τις 20 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ.Με ποιες εξασφαλίσεις; Βοσκοτόπια ή υποσχέσεις ανάληψης δημοσίων έργων; Προκλήθηκε ή απειλήθηκε βλάβη στο δημόσιο;».

«Θεωρώ ότι σύσσωμη η βουλή πρέπει να ψηφίσει ναι στην συνέχιση της εξέτασης. Για να έλθουν όλα στο φως και τότε να κρίνει η Βουλή για την περαιτέρω διαδικασία. Για να δώσουμε τέλος στην συνεχιζόμενη δια άλλων τρόπων προσπάθεια ελέγχου των μέσων επικοινωνίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα