Κεμζούρα: “Θέλω αλλαγές, θα μιλήσω με τους ιδιοκτήτες”

Με εμφανή την απογοήτευση από τη νέα ήττα στη Euroleague παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τη Ζενίτ στο ΣΕΦ ο Κεστούτις Κεμζούρα, ωστόσο μίλησε και για το δικό του άμεσο μέλλον και δήλωσε έτοιμος να γίνει μόνιμος στον πάγκο του Ολυμπιακού. Υπό μία προϋπόθεση όμως: Να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας. Ξεκαθάρισε πως θα ήθελε σημαντικές διαφοροποιήσεις και πως θα μιλήσει σχετικά με τους ιδιοκτήτες και ήδη ακούγεται ότι βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου ο Μπόλντγουιν και ο Ρούμπιτ…

«Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αρχίσαμε καλά, φτάσαμε σε ένα 12-0 αλλά το πρόβλημα άρχισε όταν κάναμε τις πρώτες αλλαγές. Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα, επιτρέψαμε στην Ζενίτ να πετύχει κάποια μεγάλα σουτ και να ξαναμπεί στο ματς. Μετά δεν μπορέσαμε να βρούμε τον ρυθμό που είχαμε στον προηγούμενο αγώνα, δεν βγάλαμε την ίδια ενέργεια και δεν διαχειριστήκαμε σωστά τις επιθέσεις μας. Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο και δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα όντας στατικοί πολλές φορές. Αμυντικά δώσαμε πολλά ελεύθερα σουτ στον αντίπαλο, ευστόχησαν και σε κάποια υπό πίεση. Μας πλήγωσαν πολύ και τα κοψίματα από την αδύνατη πλευρά, γιατί κοιμηθήκαμε στην αντιμετώπισή τους. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για μας. Βάλαμε δύο μεγάλα τρίποντα για να στείλουμε το ματς στην παράταση, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε. Όταν δεν κάνεις καλά τα μικρά πράγματα είναι δύσκολο να κερδίσεις», ανέφερε ο Κεμζούρα στην αρχική του τοποθέτηση και στο ερώτημα αν θα ζητούσε ενίσχυση σε κάποια θέση αν αναλάμβανε τα ηνία της ομάδας, απάντησε: “Θα ήθελα κάποιες προσθήκες και κάποιες αλλαγές. Θα πρέπει να συναντηθούμε με τους ιδιοκτήτες και πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Τελείωσε το δεύτερο παιχνίδι, θα καθίσουμε με του προέδρους, θα μιλήσουμε και θα δούμε. Εκτιμώ την συμπαράσταση του κόσμου. Είναι δύσκολες οι μέρες όταν δεν παίζεις όπως περιμένουν οι φίλαθλοι. Είμαι έτοιμος να αλλάξω την ομάδα και θα κάνουμε το καλύτερο. Δεν θέλω απλώς να κάνω αλλαγές. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις τώρα, χρειάζεται χρόνος αλλά δεν τον έχουμε. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να βρούμε την καλύτερη λύση”.

Για την αντικατάσταση του Κόνιαρη μετά τα τρίποντα που πέτυχε είπε: «Είμαι χαρούμενος που ο Αντώνης πήρε αυτά τα δύο σουτ και είμαι χαρούμενος που έπαιξε έτσι. Θέλαμε όμως σε εκείνο το σημείο τους πιο έμπειρους παίκτες στο παρκέ για να παίρνουν τις αποφάσεις. Αυτό δεν λειτουργεί πάντα υπέρ μας».

Διαβάστε επίσης