Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών»

«Στόχος να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν», είπε η υπουργός Παιδείας

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία μίλησε η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως αυτό είναι προτεραιότητα του υπουργείου, αλλά η απόφαση βρίσκεται στα χέρια των ειδικών.

Τη στιγμή που θεωρείται πλέον βέβαιη η παράταση του lockdown, η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων για τα σχολεία, καθώς «τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν», επισήμανε η κυρία Κεραμέως.

«Περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ληφθούν οι αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά, από τα νηπιαγωγεία έως τα λύκεια, και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα -νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2021.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα