Κεραμέως: «Οχυρωμένα» τα Πανεπιστήμια από τον κορωνοϊό

Η Νίκη Κεραμέως δημοσιοποίησε στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στα Πανεπιστήμια, σχολιάζοντας πως το μήνυμα που έρχεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι θετικό

Τρεις στους τέσσερις φοιτητές και 9 στους 10 καθηγητές είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει από Covid-19. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θετικό είναι το μήνυμα από τα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν ανοίξει στις αρχές Οκτωβρίου. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών, το 78,64% έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις ή έχει νοσήσει. Σε ορισμένα πανεπιστημιακά τμήματα το ποσοστό εμβολιασμένων και νοσησάντων φοιτητών ξεπερνά το 90%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από το 92% των καθηγητών είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ή νοσήσαντες. Το αντίστοιχο ποσοστό για το συνολικό προσωπικό είναι 89%.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος χαρακτήρισε καίρια την ανταπόκριση της ακαδημαϊκής κοινότητας στο κάλεσμα του εμβολιασμού που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα