Κεραμίδα στον Παναθηναϊκό για τα έσοδα από τον Βοτανικό – Οι διευκρινίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης  προχώρησε προς την ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σ αυτήν μίλησε και για την χρήση των εμπορικών δικαιωμάτων του γηπέδου στον Βοτανικό παρείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης ως προς την χρήση των εμπορικών δικαιωμάτων.

Στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες ο υπουργός εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι η «πράσινη» ΠΑΕ δεν θα έχει έσοδα από την εμπορική χρήση του γηπέδου, τα οποία θα μοιράζονται το ελληνικό Δημόσιο (σε ποσοστό 65%) και ο δήμος Αθηναίων (35%) για την συμμετοχή τους στο project.

Αναλυτικά η επίμαχη δήλωση, όπως παρουσιάζεται στην απομαγνητοφώνηση:

«Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θα ωφεληθεί πολύ διότι θα πάρει καινούργιες εγκαταστάσεις για τα επόμενα 100 χρόνια. Τα παιδιά που θα αθλούνται θα πάνε στη συνέχεια στις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει χρήση δωρεάν για έναν αιώνα τις εγκαταστάσεις που θα ανήκουν στο Δήμο. Θα τις χρησιμοποιεί χωρίς να πληρώνει και θα μπορεί να βγάζει χρήματα από τα εισιτήρια κι από ότι άλλο κάνει. Από τις εμπορικές χρήσεις τα κέρδη θα πηγαίνουν κατά 65% στο ελληνικό Δημόσιο που βάζει τα λεφτά και κατά 35% στον Δήμο Αθηναίων που βάζει τη γη. Το γήπεδο μπορεί να δώσει το κίνητρο στον κόσμο να ξαναγυρίσει» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ένα άλλο θέμα στο οποίο τοποθετήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει να κάνει με την αξία της γης στην Λεωφόρο την οποία (κάποιοι από τον Παναθηναϊκό) κοστολογούν στα 300 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός απάντησε: “Έχω ακούσει αυτές τις εκτιμήσεις. Η γη στη Λεωφόρο μπορεί να γίνει μόνο πάρκο. Θα μπορούσε να κάνει τόσα χρήματα η γη αν την έκοβες κι έκανες διαμερίσματα. Μα εκεί δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εκεί μπορείς να έχει μόνο ή το γήπεδο του Παναθηναϊκού που είχε πάρει άδεια πριν κάποια χρόνια και να το ανακαινίσεις ή να το γκρεμίσεις και να κάνεις πάρκο. Άρα αυτή η αξία είναι μόνο κατά φαντασία! Δεν υπάρχει πάρκο που θα δώσεις 300 εκατομμύρια για να το φτιάξεις. Αν ο Παναθηναϊκός προχώραγε στην ανακαίνιση του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πρώτον δεν θα μπορούσε να το κάνει γιατί δεν έχει τα λεφτά και δεύτερον δεν χωράει εκεί. Άρα ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα γήπεδο που δεν μπορούσε να πληρώσει. Ένα γήπεδο που του δίνει ζωή για τα επόμενα 100 χρόνια. Αυτό που έχει να κάνει είναι να κινητοποιήσει τον κόσμο του και να γεμίσει το γήπεδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα