«Κέρδισε» μια θέση ο κ. Μίμης… (στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου)

Μιωνής, Παππάς και Τζανακόπουλος στέλνουν «πεσκέσι» τον Παπαγγελόπουλο στο Ειδικό Δικαστήριο, αφού η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για την υπόθεση Novartis είναι πλέον μονόδρομος…

Εν αρχή ην ο λόγος!!! Όχι, δεν θα κάνουμε διατριβή σε εκκλησιαστικό κείμενο. Έχουμε τον «λόγο» – κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Εκεί μίλησε για τα ραντεβού στο Μαξίμου και για τους «νταλαβεριτζήδες» υπουργούς –Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο– για λογαριασμό του εκδότη Φιλιππάκη.

Εκτός από τα απίστευτα που είπε –για «έξοδα», για «αποζημιώσεις» κ.λπ.–, υπήρξε και υπαινιγμός ότι η συζήτηση έχει καταγραφεί και σε κασέτα…

Αν ισχύει η πληροφορία, τότε θα έχουμε γλέντια στην Προανακριτική αλλά και στο διαδίκτυο όπου τα likes θα ξεπεράσουν τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Τη… σκυτάλη ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής πήρε ο Νίκος Παππάς που «κατέταξε» τον Σάμυ Μιωνή στην κατηγορία των αξιωματούχων Ισραηλινής κυβέρνησης, ενώ επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον επιχειρηματία στο Μαξίμου παρουσία και των Δ. Παπαγγελόπουλου και Φιλιππάκη, προσπαθώντας μάλιστα να εμπλέξει και τον Αντώνη Σαμαρά για δήθεν παρέμβασή του στη διένεξη Μιωνή – Φιλιππάκη.

«Εκβιάστηκα από εγκληματική συμμορία»

Η απάντηση Μιωνή στις 10/3, μέσω υπομνήματος, στην Προανακριτική ήταν καταλυτική!!!

Αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή της Ισραηλινής κυβέρνησης και διέψευσε ότι υπήρξε ποτέ αξιωματούχος αυτής.

Προχώρησε όμως και παρακάτω ότι:

«Η μοναδική Αλήθεια, την οποία θεσμικώς κατήγγειλα ενώπιον των Ελληνικών Εισαγγελικών Αρχών, είναι ότι εκβιάστηκα από τον κ. Παπαγγελόπουλο και την εγκληματική του συμμορία, προκειμένου να πληρώσω 350.000 ευρώ, για να παύσουν οι ποινικές διώξεις εναντίον μου και να ακυρωθούν τα παράνομα εντάλματα συλλήψεως του Αγγέλου Μεταξά, που οι ίδιοι είχαν στήσει, με τη συνεργασία επίορκων κρατικών λειτουργών. Ο δε κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά, απαίτησε να πληρώσω “έξοδα” του κ. Φιλιππάκη και όχι “δικαστικά έξοδα”, όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρθηκε. “Έξοδα”, τα οποία δεν όφειλα και για τα οποία δεν υπήρχε ουδείς νόμιμος τίτλος. Η λέξη “δικαστικά” έξοδα, ουδέποτε αναφέρθηκε από κανέναν σε όλη τη συνάντηση. Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος, στην κρίσιμη συνάντηση της 10ηςΜαρτίου 2016, πέραν από τα παραπάνω “έξοδα που δημιούργησα” στον κ. Φιλιππάκη, ζήτησε και εγγυήσεις, τις οποίες ο κ. Νίκος Παππάς δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει».

«Ο κ. Παππάς ήθελε να εμπλέξει πολιτικά τον κ. Παπασταύρου»

«Ο κ. Παππάς ενώ είχε καταλάβει ότι ο κ. Σταύρος Παπασταύρου ήταν αθώος, ήθελε να εκμεταλλευτεί για πολιτικούς λόγους την υπόθεσή του. Όπως, μάλιστα, του είχε πει χαρακτηριστικά, it’sjustpolitics».

«Ποτέ δεν συνάντησα τον Σαμαρά»

«Τέλος, επειδή πολύς λόγος και παραπληροφόρηση έλαβε χώρα, σχετικά με την δικαστική “συμφωνία συμβιβασμού”, που πραγματοποιήθηκε το έτος 2013 μεταξύ εμού και των Φιλιππάκη και Τάρκα, θα ήθελα να τονίσω –για άλλη μια φορά– τα εξής:

»Τον κ. Σαμαρά δεν τον συνάντησα ποτέ, ούτε του μίλησα ποτέ όσο ήταν Πρωθυπουργός. Ούτε στο Μέγαρο Μαξίμου πάτησα ποτέ το πόδι μου, ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Αυτονοήτως, ο κ. Σαμαράς ποτέ δεν μεσολάβησε μεταξύ εμού και του κ. Φιλιππάκη, προκειμένου να επέλθει ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός. Οποιαδήποτε, λοιπόν, προσπάθεια “συμψηφισμού” του δικαστικού συμβιβασμού του 2013, με τις εκβιαστικές ενέργειες των ετών 2016-2018, όπως αναλύθηκαν στην Επιτροπή Σας και αναφέρθηκαν επισταμένως στην από 25.02.2020 και με ABM: Ε 20/1111 μήνυσή μου, γίνεται ελλείψει επιχειρημάτων και είναι δείγμα πανικού εκ μέρους των μηνυομένων».

Αναλύσεις και συμπεράσματα

Αν κάποιος προσπαθήσει να βάλει σε κάποια λογική σειρά τα παραπάνω –«κουσούρι» το οποίο διακρίνει την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της «Α»–, τα συμπεράσματα είναι αρκούντως κατατοπιστικά.

Ο Ν. Παππάς στη Βουλή απέφυγε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα.  Παραδέχθηκε βέβαια πως στο συμφωνητικό Μιωνή – Φιλιππάκη του 2013 «δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο», δικαιώνοντας απόλυτα τον Αντώνη Σαμαρά. Σε σύγκριση της συμφωνίας Μιωνή – Φιλιππάκη 2013 και 2018 τόνισε πως στη συμφωνία του 2018 «υπάρχουν εδάφια που προκαλούν προβληματισμό». Άρα ουσιαστικά αποδυνάμωσε τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι δύο παρεμβάσεις είναι ίδιες. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι αποδόμησε τον Παπαγγελόπουλο ως προς τις συναντήσεις που είχαν με τον Μιωνή, αφού απέφυγε να απαντήσει αν είναι σωστό και ηθικό αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για χρήματα και έξοδα. Για την δημοσιογράφο κ. Παπαδάκου είπε πως την έχει δει μόνο μια φορά ενώ παραδέχτηκε πως είχε συχνές συναντήσεις με τον Φιλιππάκη. Στην ερώτηση «πώς συνεργαστήκατε με έναν σκληρό δεξιό εκδότη που εκδίδει τα βιβλία του Παπαδόπουλου» απέφυγε να απαντήσει. Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα είναι πλέον σοβαρά εκτεθειμένος. Κι αυτό διότι στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε συνάντηση μεταξύ του ίδιου, του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Μιωνή κατά την οποία ο επιχειρηματίας κ. Μιωνή –όπως καταγγέλλει– υπέστη εκβιασμό και του ζητήθηκαν χρήματα από τον Παπαγγελόπουλο.

Από μόνη της μια τέτοια συνάντηση, και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου ενός υπουργού Επικράτειας κι ενός αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με έναν επιχειρηματία, για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις, αποτελεί αντιθεσμική και επιλήψιμη πράξη. Τα νταραβέρια με επιχειρηματίες προς διευθέτηση προσωπικών τους ιδιωτικών υποθέσεων, που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη δεν εμπίπτουν βεβαίως στα καθήκοντα υπουργών. Το τι ακριβώς συνέβη σε αυτή τη συνάντηση και ποιοι άλλοι ενεπλάκησαν θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, αν κ. Μιωνή έχει καταθέσει μήνυση, και από την Προανακριτική. Εγείρεται όμως, κάθε φορά που προκύπτουν νέες αποκαλύψεις ένα εύλογο ερώτημα. Δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας, όταν μάλιστα αυτές οι συναντήσεις γίνονταν δίπλα από το πρωθυπουργικό του γραφείο;

Μετά τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για έρευνα της Βουλής, σχετικά με τις καταγγελίες Μιωνή για τον κ. Παπαγγελόπουλο –και όχι μόνο…–, αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Τζανακόπουλος: «Πήγα στον Άρειο Πάγο με εντολή Τσίπρα»

Ο πρώην Υπουργός Επικράτειας και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Τζανακόπουλος, κλήθηκε να καταθέσει για το γεγονός ότι στις 5 Φεβρουαρίου του 2018 πήγε στον Άρειο Πάγο, ως μη όφειλε εκ της θέσεώς του, για να ενημερωθεί, υποτίθεται, σχετικά με την υπόθεση Novartis. Την επόμενη μέρα ο Άρειος Πάγος παρέδωσε τον φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή, όπου υπήρχαν κατηγορίες για δέκα πολιτικά πρόσωπα και όχι για τον ενδέκατο που περιλαμβανόταν στην αρχική δικογραφία, τον κ. Κουρουμπλή, που, όλως τυχαίως, ήταν μέλος της Κυβέρνησης Τσίπρα. Επρόκειτο για μια απολύτως αντιθεσμική- αντιδημοκρατική ενέργεια, που έγινε για να στηριχθεί η άθλια σκευωρία που είχε στηθεί από το παρακρατικό σύστημα Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του, ο Δ. Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε πως επισκέφτηκε τον Άρειο Πάγο, κατόπιν εντολής του κ. Τσίπρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την ύπαρξη φακέλου που επρόκειτο να σταλεί στη Βουλή και αφορούσε κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα σχετικά με την υπόθεση Novartis. Εκτός αυτού, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι η ηγεσία τής τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμερη για τις δηλώσεις που θα παραχωρούσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος περί «του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Με την κατάθεσή του αυτή ο Δ. Τζανακόπουλος ρίχνει ουσιαστικά την ευθύνη, για την παρέμβαση που έγινε στη Δικαιοσύνη, στον ίδιο τον κ. Τσίπρα και παραδέχεται πως η ηγεσία της τότε κυβέρνησης γνώριζε για τις ενέργειες Παπαγγελόπουλου, όπως και ότι είχε πλήρη γνώση του περιεχομένου του φακέλου που επρόκειτο να σταλεί στη Βουλή με κατηγορίες εναντίον 10 κορυφαίων πολιτικών.

Ο κ. Τζανακόπουλος, όπως και ο κ. Παππάς, στην κατάθεσή του –που είπε ότι ήταν εν γνώσει Τσίπρα η συνάντηση με Μιωνή και Παπαγγελόπουλο– έδειξαν να είναι και οι δύο σε δύσκολη θέση, με έκδηλη την ανησυχία τους από την έκβαση των καταθέσεων στην Προανακριτική. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και στην προσπάθειά τους αυτή εκθέτουν τον κ. Τσίπρα, του οποίου και οι δύο υπήρξαν στενοί συνεργάτες.

Ο ένας «δίνει» τον  άλλον για να γλιτώσει…

Με όλα τα παραπάνω εύλογα προκύπτει το ερώτημα για πιθανή εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα. Ουσιαστικά, για να δανειστούμε τον συλλογισμό του Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα», το συμπέρασμα που βγαίνει είναι: Ή τους έχει ξεφύγει η υπόθεση και ο καθένας «δίνει» τον διπλανό του για να σώσει τον εαυτό του, ή προσπαθούν να εμπλέξουν τον Τσίπρα μήπως και σωθούν όλοι μαζί.

Και αυτό γιατί:

1] ΠΡΩΤΑ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ «έδωσε» τον Παππά στην υπόθεση Μιωνή. Ύστερα ο Παππάς «έδωσε» (πιο κομψά…) τον Παπαγγελόπουλο για την ίδια υπόθεση.

2] ΜΕΤΑ Ο ΠΑΠΠΑΣ «ΚΑΡΦΩΣΕ» τον Τσίπρα ότι εκείνος του είπε να ασχοληθεί με τον Μιωνή διότι του το ζήτησαν οι Ισραηλινοί όταν επισκέφθηκε το Ισραήλ.

3] Ο ΜΙΩΝΗΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ότι οι Ισραηλινοί ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του.

4] Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΡΦΩΣΕ κι αυτός τον Τσίπρα. Δήλωσε ότι «μετά από εντολή του πρωθυπουργού πήγα στον Άρειο Πάγο» στις 5/2/2018.

ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ; «Έπρεπε να υπάρχει επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης». Και πρόσθεσε: «Αν υπήρχε φάκελος μάθαμε, τίποτα άλλο (…) ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει ενημερώσει αν υπάρχει τέτοιος φάκελος».

Δηλαδή, ο πρωθυπουργός πρέπει να ενημερώνεται για ποινικές δικογραφίες που δεν είναι δουλειά του;

Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΠΕ: «Η συνάντηση ήταν διαδικαστική και κράτησε μόλις πέντε λεπτά».

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΜΩΣ γίνεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου από την οποία εξερχόμενος ο Παπαγγελόπουλος δηλώνει ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους».

Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πως για τη δήλωση αυτή «είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός».

ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ο πρωθυπουργός συμφωνούσε με την εκτίμηση. Διότι αν διαφωνούσε αποκλείεται να άφηνε τον υπουργό του να λέει τέτοια πράγματα.

ΑΠΟΡΙΑ. Αφού κανείς δεν γνώριζε τη δικογραφία σε σημείο που ο πρωθυπουργός έστειλε τον Τζανακόπουλο στον Άρειο Πάγο να ενημερωθεί κι αφού ο Τζανακόπουλος ενημερώθηκε μόνο διαδικαστικά και για πέντε λεπτά, τότε πώς ήξεραν πέντε ώρες αργότερα ότι είχαμε να κάνουμε με «το μεγαλύτερο σκάνδαλο»;

ΤΟ ΗΞΕΡΕ Ο ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ; Τότε γιατί δεν ρώτησαν τον Μίμη κι έτρεχε ο Τζανακόπουλος στον Άρειο Πάγο;

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα τα παραπάνω εκτεθέντα είναι ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, μετά την κατάθεση Μιωνή και τις «εξηγήσεις» του Ν. Παππά ενώπιον της Προανακριτικής έχει σίγουρα εξασφαλίσει μια θέση στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας και την κατάθεση Τζανακόπουλου, τότε δεν αποκλείεται να κληθεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για κάποιες «εξηγήσεις», αφού Παππάς και  Τζανακόπουλος «μνημόνευσαν» το όνομά του…

Και βέβαια μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος να είπε ότι «εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στο εδώλιο, αλλά στα έδρανα της αντιπολίτευσης», αλλά ως γνωστόν η Δικαιοσύνη δεν έχει υποχρέωση να υιοθετήσει τις πρωθυπουργικές απόψεις…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα