Κι άλλες “ενέσεις” σε εστίαση και τουρισμό από την κυβέρνηση

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία για να κρατηθούν στη ζωή οι πληττόμενοι κλάδοι

Κι άλλες “ενέσεις” στήριξης για τους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους της εστίασης και του τουρισμού εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης όπως τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο “τσάρος” της οικονομίας έκανε συγκεκριμένα λόγο για πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία εξετάζονται αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο αυτά τα εργαλεία να χρησιμοποιηθούν και για τη στήριξης άλλων κλάδων, υπό την αίρεση φυσικά ότι θα το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Ειδικά για τον τουρισμό ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι φέτος θα κινηθεί σε περίπου διπλάσια επίπεδα από το 2020 και θα φτάσει στο 50% του 2019.

Σύμφωνα με τον υπουργό, κάθε εβδομάδα του τρέχοντος lockdown κοστίζει περίπου 750 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε, πως είναι σημαντικό να ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική με δημοσιονομική ευελιξία αλλά όχι εκτροχιασμό, ώστε να μπορεί η χωρά να δανείζεται φθηνά. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ήδη το υπουργείο έχει ανακοινώσει μέτρα 2,5 δισ. ευρώ εφέτος για τη στήριξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο λογαριασμός αυτός θα μεγαλώσει.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, προειδοποίησε ότι θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και το χρέος εφέτος και θέλει προσοχή απέναντι στις αγορές. Ωστόσο, χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ προέρχονται από ιδιώτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα