Κι άλλη δικαστική περιπέτεια για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Νέα ποινική δίωξη για έργα «φαντάσματα» στον δήμο Θεσσαλονίκης ασκήθηκε εναντίον του πρώην νομάρχη.

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς σήμερα ασκήθηκε εναντίον του από τον εισαγγελέα κατά των Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης νέα ποινική δίωξη για έργα «φαντάσματα», που κόστισαν στον δήμο Θεσσαλονίκης 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης άσκησε ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων κατά του πρώην νομάρχη, του αδερφού του αναπληρωτή νομάρχη Διονύση Ψωμιάδη και του τότε γενικού γραμματέα της νομαρχίας: για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπό τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών, για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου και για συνέργεια στα αδικήματα για τον πρώην γενικό γραμματέα.

Έπειτα από έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης διαπιστώθηκε ότι στο διάστημα 2007 – 2010, η νομαρχία προσέλαβε συγκεκριμένους 82 εποχικούς υπαλλήλους προκειμένου να εκτελέσει 8 έργα σε σχέση με υπηρεσίες γραφείου Τύπου, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση προγραμμάτων, καταγραφή των αδειών αλιείας, την ηλεκτρονική καταγραφή των αθλητικών ενώσεων και σωματείων και άλλα, με κόστος που άγγιζε το 1,2 εκατ. ευρώ.

Από τη δικογραφία προκύπτει ότι παρότι τα κονδύλια από το ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταβλήθηκαν κανονικά, κανένα έργο δεν εκτελέστηκε, ενώ οι υπάλληλοι που πληρώθηκαν από την Νομαρχία Θεσσαλονίκης δεν εκτέλεσαν τις εργασίες για τις οποίες είχαν προσληφθεί, αλλά εργάστηκαν σε ξένους προς την Νομαρχία εργοδότες, ακόμα και σε βουλευτικά γραφεία.

Επόμενο βήμα η διενέργεια τακτικής ανάκρισης, όπου αναμένεται να εξεταστούν θα εξεταστούν και οι βεβαιώσεις εκτέλεσης των έργων που έχουν εντοπιστεί από τους επιθεωρητές.

Διαβάστε επίσης