Κι άλλη σύλληψη «Μαυραγορίτη»

Η εικόνα της FIFA είχε ήδη πληγεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας από γεγονότα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά που κατάφεραν να αφήσουν πολλούς ποδοσφαιρόφιλους δυσαρεστημένους.

Το τελευταίο σκάνδαλο με την υπόθεση της παράνομης πώλησης εισιτηρίων ήρθε να εκθέσει ακόμα περισσότερο την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Μετά από τις ήδη 11 συλλήψεις που έγιναν πριν από μερικές μέρες, συμπεριλαμβανόμενου του Νιγηριανού επιχειρηματία, Λαμίν Φοφανά, ο οποίος συνδέεται με τη FIFA και φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της σπείρας, συνελήφθη και ο Ρέιμοντ Γουέλαν, εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας που έχει την αποκλειστικότητα των εισιτηρίων του Μουντιάλ!

Ο ιθύνοντας της Match είναι επίσης ύποπτος ως ιθύνων νους του σκανδάλου. Σκάνδαλο που απέφερε στους δράστες έξτρα κέρδη από 200 έως 1000%! Στην κατοχή τους βρέθηκαν εισιτήρια που προορίζοταν για χορηγούς και μη Κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ τα βραζιλιάνικα ρεπορτάζ αναφέρουν πως πωλούσαν παρτίδες εισιτηρίων από 150 έως 200 χιλιάδες ευρώ και για τον τελικό, συγκεκριμένα, εισιτήρια αξίας άνω των 10 χιλιάδων ευρώ.

Το κύκλωμα φέρεται να δρα στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις Παγκοσμίων Κυπέλλων και η FIFA είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με την αστυνομία, αφού όπως αποκάλύφθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Globo ¨Fantastico¨, η οποία σημειώνει επιτυχία στη χώρα του καφέ και ειδικεύεται σε ρεπορτάζ, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει δώσει όλους τους απαραίτητους τηλεφωνικούς αριθμούς, ώστε να βοηθήσουν τις αρχές.

Συνδεδεμένος με την εταιρία Match είναι ο ανηψιός του προέδρου της FIFA, Φίλιπ Μπλάτερ. Ο τελευταίος είναι πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Infront Sports & Media AG, η οποία είναι μέτοχος, μειοψηφίας, ωστόσο, στην προαναφερθείσα εταιρία.

Η Match έχει τα δικαιώματα της διάθεσης εισιτηρίων για όλες τις διοργανώσεις της FIFA μέχρι το 2023.

Διαβάστε επίσης